[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (4)

1001 回覆
33 Like 2 Dislike
自由鳥之後係咪會變返正價24蚊日?
每日得500mb全速唔抵玩喎
自由鳥現時係 $12 一日有500Mb. Sim2fly 係8日包4GB. 除番開都係 500Mb 一日.

如果你用多過500Mb 一日的話, 你應該要買EZ Nippon 或者Smartone 個d 無限4G 卡. 咁當然價錢係double 到 Triple.

又啱既 話曬都要睇budget做人
想請教下各位巴打
黎緊我去福岡會自駕去由布院太宰府柳村果d算唔算鄉郊地區?
如果想用WiFi 蛋咁klook 好d 定550yen 果隻日本機場拎既蛋好d? Thx
輕井澤 AIS
其實我覺得數字真係參考
實際上網都好快
屬於市區. 所以你用咩wifi 蛋應該都無問題. klook 頂盡8粒鐘就無電, 日本蛋10~12 小時不等
上網睇到呢張

想知同網寫個張富士山款Docomo 8日卡 – 2GB版 /無限版有無分別?
黎緊去5日,煩惱緊唔知買邊張好
其實sim2fly係咪唔expect用youtube睇片架 係既話我用Freetel唔會仲好咩 至少wtsapp facebook任用
freetel貴咁多😅
唔係100蚊咩
輕井澤 AIS
其實我覺得數字真係參考
實際上網都好快

認同
上次用個張想泡就泡富士卡雖然數字上比其他卡細好多
但用起上黎唔覺得特別慢 正常用到whatsapp fb ig google map
未至於blog所講既垃圾
其實blog 既用途係數字化sim 卡既速度. 快唔快本身係好主觀既一件事. A 君同B 君用同樣速度下, 一個可能話ok 快, 一個可能話慢.

blog 既用途係希望做到同等價錢下, 買到最快既卡. 同時希望有足夠既人唔買一d 同等價錢下而慢其他對手好多既sim 卡, 慢慢做到間野無人買淘汰個d 出版商. 咁就少d 人中伏.
係鴨記見到數碼通 $120,請問真卡定假卡?
我都想知
咁神奇. 要搵勇兵試, 係咪都係7日無限4G?

睇黎我地力量雖小, 但係真係會郁到d 鴨記卡商推d 高質卡黎賣.
我聽聞係張數碼通利潤太低所以無人做,依家就唔知了
sim2fly最近有無人用過係咪仲係好唔穩定?
早排係鴨記買左張120蚊 2gb
請教下各位巴打
黎緊我去鹿先島,日南同指宿,算唔算鄉郊地區?
想就咁租klook WiFi蛋用
上年十月去鹿兒島都係klook
全程無問題
不過無去日南同指宿
我去日向果宮崎果邊
Softbank 個coverage map 講全部有4G cover.

係鴨記買 唔知有冇中伏
如果可以的話, 希望可以做下speed test , 左邊個張. 同埋係咪真係無限4G 速度咁多日...
佢話過左4GB之後降番無限3G
我up 錯左, 我其實係好奇右邊個張....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞