[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (4)

1001 回覆
33 Like 2 Dislike
年尾會去大阪,見到groupon 有賣docomo SIM咭幾有興趣
唔會去郊區,電話都support band 19, 講明過左limit 會慢,價錢都幾平下
仲有冇咩因素我未考慮?
年尾會去大阪,見到groupon 有賣docomo SIM咭幾有興趣
唔會去郊區,電話都support band 19, 講明過左limit 會慢,價錢都幾平下
仲有冇咩因素我未考慮?

仲有冇咩因素我未考慮?

Sorry 唔識post link
仲有冇咩因素我未考慮?

Travelsimasia 都係行docomo ,4gb之後先限速,我做緊$80

可以追下post先
仲有冇咩因素我未考慮?

Sim2fly 行softbank 賣緊$80-$85蚊, 鴨記或呢度有個巴打都有賣

另外上面講個張TravelAsia 行docomo , 都好似係$80-$85 不等.

呢d 最少有人試過呢度d 巴打. 你講個張無人試過, 不過你做勇兵的話, 記住做speedtest post 番係呢度俾其人知.
仲有冇咩因素我未考慮?

Sim2fly 行softbank 賣緊$80-$85蚊, 鴨記或呢度有個巴打都有賣

另外上面講個張TravelAsia 行docomo , 都好似係$80-$85 不等.

呢d 最少有人試過呢度d 巴打. 你講個張無人試過, 不過你做勇兵的話, 記住做speedtest post 番係呢度俾其人知.

香港既2gb docomo 好多都係大陸出既mvno ,大陸啲卡久唔久就有問題,上唔到網 上得慢都會有,最後拎個批卡夠膽死未激活好就比我

最後唔做好過,小啲麻辣

申利:以上只係個人經驗,人地個啲卡係咪咁就唔知了
仲有冇咩因素我未考慮?

香港既2gb docomo 好多都係大陸出既mvno ,大陸啲卡久唔久就有問題,上唔到網 上得慢都會有,最後拎個批卡夠膽死未激活好就比我

最後唔做好過,小啲麻

申利:以上只係個人經驗,人地個啲卡係咪咁就唔知了
有冇邊張唔洗點set 唔洗裝野 即插即用
去6日
去6日

泰國卡
想知邊到有得買docomo卡同幾錢?(鴨記外
去6日

泰國卡

3台個張都係插卡用得,行docomo
邊到仲有FREETEL 1gb
邊到仲有FREETEL 1gb

無啦, 而家最低都4GB 既卡, 好似AiS sim2fly 4GB 都係$80
咁有邊張平靚正好用 最好唔好係中國代理啦
3, 4日既話airsim好似都唔錯,夠平

https://simegg.zerosaga.com/2017/01/11/ais-sim2fly-%e6%97%a5%e6%9c%ac%e4%b8%8a%e7%b6%b2%e5%8d%a1/

如果docomo呢

https://simegg.zerosaga.com/2017/01/11/ais-sim2fly-%e6%97%a5%e6%9c%ac%e4%b8%8a%e7%b6%b2%e5%8d%a1/

如果docomo呢

你手機有band 19 ? 用docomo 的話.

docomo 卡就 Travel Sim Asia. https://simegg.zerosaga.com/2017/06/19/travel-sim-asia-4gb-8%e6%97%a5%e5%8d%a1/

或者 EZ Nippon. https://simegg.zerosaga.com/2017/01/03/ez-nippon-%e4%b8%8a%e7%b6%b2%e5%8d%a1/

有呀
唔該晒巴打
如果去跨年 買卡個時洗唔洗睇清楚 定啲電話卡無分年份
點分買果張sim2fly 係咪流野 黎緊想去深水埗買
如果去跨年 買卡個時洗唔洗睇清楚 定啲電話卡無分年份

睇你買邊張

行softbank啲卡一般有效都去到18年。

行docomo就要睇清楚
點分買果張sim2fly 係咪流野 黎緊想去深水埗買

其實無流野,只係有啲批發商自己換左包裝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞