[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (4)

1001 回覆
33 Like 2 Dislike
咁照睇好似自由鳥啱你多d, 12蚊一日500mb, 爆左俾多8蚊充值有多500mb. 段估1Gb 一日點都夠啦掛
咁又OK喎, 都係廿蚊日
下次試下用
追加500MB數據: HK$12/次
$12+12囉

發現Airsim買data陣要指定埋日期,好似無自由鳥咁彈性
但自由鳥就有最低消費,用黎做急救卡比較麻煩
12+12其實咪即係買多一日
之前airsim仲做緊10蚊時就抵玩
係喎, 又變左追加500mb 都係$12 蚊.....
無老min 喎.....如果你已經有卡的話

Thank
高速?

爬完文,Ez行Band19,我隻蛋行唔到

再研究吓先
睇番的確係,官網連sim card買先要最低$50
自由鳥價錢對比彈性其實都幾無敵,美中不足係無香港plan,有時扯爆手機個FUP,有張備用卡頂下月尾幾日都好
只怕 Smartone 暗地改咗
買佢都係想無限高速啫,3GB後跌落128,駛閪買佢咩
自膠打錯字。。。

不高於128
之前係肯定無呢項.......FUP 3GB 就唔係無限.....

呢張可以收皮
Fuck Smartone 🖕🏻
我直頭問客服又話唔會降速

你睇真D
佢都帶左頭盔
講到明 「有不同因素影響速度, 包括用量」
你重點問佢「張卡有無限速」, 佢張卡頭3GB真係無限, 所以佢答你無限都係岩架

不過用多過3GB之後限之MA
有無人可以跟進到SIM2FLY話下月用唔到既問題
https://simegg.zerosaga.com/2017/01/03/smartone-7%E6%97%A5%E7%84%A1%E9%99%90%E6%95%B8%E6%93%9A%E5%8D%A1/

Smartone 卡係blog update 左. 俾左credit 所有提供info 既人.
屌,之前十月去用SMT見幾好唔差
十一月尾果陣又買多張打算2月去日本果陣放落隻蛋到用
即係而家又要再煩
另外加左自由鳥, 不過未有speedtest. 有買到既巴打, 我等你地speedtest. 唔同地點乜都要.

https://simegg.zerosaga.com/2018/01/08/%E8%87%AA%E7%94%B1%E9%B3%A5-birdie-%E9%81%A8%E9%81%8Asim-%E5%8D%A1/
唉屌後日就去日本仲要買左smt個張 我屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞