[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (4)

1001 回覆
33 Like 2 Dislike
有啱日本用既band 既wifi 蛋會好d. 手機share 好快無電喎. hotspot可行, 不過你必需要帶尿袋.
大阪六日,airsim 定sim2fly好呢?
Airsim 而家貴喎, sim2fly 抵d. 一係就自由鳥, $12 蚊一日.
想問吓有冇巴絲試過用紫米隻mf885搭sim2fly?快唔快穩唔穩?
請問係咪 support 800mhz 就等於 support band 19?
我用緊tplink m7350
佢個spec是咁的:
4G: FDD-LTE B1/B3/B7/B8/B20 (2100/1800/2600/900/800MHz)
3G: DC-HSPA+/HSPA/UMTS B1/B8 (2100/900MHz)
2G: EDGE/GPRS/GSM Quad Band (850/900/1800/1900MHz)
4G: FDD-LTE B1/B3/B7/B8/B20 (2100/1800/2600/900/800MHz)

咪band 1, 3, 7, 8, 20
係喎 自
香港唔會買到band 19 既wifi 蛋. 除非你係先達買日本水貨. 先達水貨wifi 蛋通常淨係support Docomo, softbank 卡用唔到
Please telegram: mfb28
我暫時都係話, 2個都ok.

不過如果你試自由鳥的話, 請幫手攞幾個speedtest 測試. 謝.
數碼通75折係咪冇咗?
有無人係日本用過CLUB SIM個張 (兩日免費)
想問下樓主係BLOG推介個張$100 Freetel 2GB 8日卡容易搵嗎?
諗住聽日出深水埗買
台灣就用過
收到網絡就自動啟用 要開漫遊數據功能
一日24小時係計你生效果下 唔係凌晨至凌晨
而家sim2fly係ssp仲易唔易搵 定要食炒價
自由鳥之後係咪會變返正價24蚊日?
每日得500mb全速唔抵玩喎
有得全球通用咁濟重想點
500mb一日其實好夠用

利伸剛剛用完airsim去支那+日本
鴨記應該有
$12日有500mb
+$8 再多500mb
算係咁啦清
自由鳥現時係 $12 一日有500Mb. Sim2fly 係8日包4GB. 除番開都係 500Mb 一日.

如果你用多過500Mb 一日的話, 你應該要買EZ Nippon 或者Smartone 個d 無限4G 卡. 咁當然價錢係double 到 Triple.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞