[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (4)

1001 回覆
33 Like 2 Dislike
原來WiFi rental機場拎要運費
計留返又同ninja差唔多
黎緊3月中會去東京7日,
期間會去郊區:箱根,河口湖,靜岡等等,
有邊張sim卡好用? 我要4G無限上網唔限速
咩手機?
iphone 6S 1部
同埋Samsung Galaxy 1部(老豆用,唔知咩型號)
我二月尾又係去箱根河口湖
買左自由鳥但好似伏伏地
諗緊洗唔洗買多張

自由鳥 - 關西機場
之前去京阪神用自由鳥,一直無乜大問題,但臨走先記得做測試
iphone 6s 買 EZ nippon 無限卡或smartone 7 day 無限卡, 睇番blog 既speedteat 同detail.

samsung 買smartone 7 day 無限卡
我原本諗住買Docomo 4G無限數據不限速,
但網上有人試過有D卡係伏 (鴨記買個D),
搞到而家都唔知買邊張好, 帶Wifi蛋又太麻煩。
其實你問我, 現時最穩定, 一定係klook wifi 蛋. 上面幾個post 先有人用左10GB 仲好正常速度.

我自己個人鐘意用蛋多過sim.
我都係新年出發去呢啲地方
買左一張自由鳥 諗緊好唔好另外兩張買其他牌子
我一月去左河口湖
3張Sim2fly (2 Android 1 iPhone) 全程都好穩定無問題
Klook係咪$13 from wifibb個個?
九州山區會唔會慢/收唔到?
上面個個人好似用uroaming 個個
其實用wifi蛋落到去地下 即係搭地鐵果陣
係咪上唔到網?
之前去大阪住民宿 佢地借佐個wifi蛋俾我 每次想係地鐵入面上網都上唔到
冇買卡 因為一早知民宿會借蛋所以卡都冇買
想問吓二月去日本嘅巴打 喺咪照用到sim2fly?
數碼通儲值卡終於改左,網頁寫每日500MB,正式玩完
中哂,衰過自由鳥

照咁睇, 之前改變唔係打錯. 係未協調好. 而家係傾好晒再擺出黎
睇黎smartone想推自家張自由鳥,而家張漫遊卡限流量完全唔抵用
下個月大阪京都6日
有選擇恐懼症
爬完文都仲未揀到用自由鳥定2flysim
想問下各位巴打意見會揀邊隻?

另外 機場張500mb免費sim有無人用過?
sim2fly多巴打用過
中伏機會細d
仆街 下個禮拜去
買唔切新卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞