[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (4)

1001 回覆
33 Like 2 Dislike
想問下而家sim2fly仲可唔可以充值?
好似上唔到個網充

上星期係日本試過充唔到
用vpn扮係泰國都係充唔到

試下搵淘寶充 唔包得架

淘寶可以增值到,一本落單之後,5分鐘內搞掂
KLOOK WIFI蛋點睇

日本無乜問題
沖繩大阪京都東京福岡鹿兒島都仲用到
仲幾快添
但一定唔可以幫襯wifibb果隻

台灣試過一上facebook instagram就斷線
要reboot先上到,然後一上又再斷
但上其他網就無問題
而家係大哥大開左張成班friend輪流用
依家sim2fly 街價有無80蚊?
有無人用過csl張亞太漫遊卡
因為會喺北京轉機,想搵張大陸日本都用到
想問下你地上唔上到個blog
想問下你地上唔上到個blog

我係街, csl 上到喎
想問下而家sim2fly仲可唔可以充值?
好似上唔到個網充

上星期係日本試過充唔到
用vpn扮係泰國都係充唔到

試下搵淘寶充 唔包得架

淘寶可以增值到,一本落單之後,5分鐘內搞掂

淘寶記得叫客服 50bht 一次咁充值300bht. 但expiry date可以extend黎d
有冇巴打用過3hk張7日7gb?
搵極都冇人講過呢張 好想知速度如何
同上個post一樣

旺角買Sim2fly / travelsimasia $80 留tg

張sim2fly慢左好撚多
去日光收得超差
好啦返新宿諗住極速上網,都係得咁既速度,以前去到4x mb
去日光收得超差

哇差左咁多
去日光收得超差

哇差左咁多

其實咩卡都係,網絡商分比包銷既bandwidth係咁多,多人分就慢,所以貴卡快與其話係bandwidth多,不如話係無人用所以快
去日光收得超差

我發覺d 卡有時真係撞手神. 我試過用Smartone 個張, 京都用係1Mb/s 都無. 不過個日係好多好多人係京都, 唔知關唔關事.

睇多一兩個回報睇下張Sim2fly 係咪真係跌watt.
同上個post一樣

旺角買Sim2fly / travelsimasia $80 留tg

去日光收得超差

我發覺d 卡有時真係撞手神. 我試過用Smartone 個張, 京都用係1Mb/s 都無. 不過個日係好多好多人係京都, 唔知關唔關事.

一分鐘前既result,都係響新宿
可能宜家係凌晨01:39,所以無乜人搶線掛
ping test係咪有d高? 我玩即時game有明顯delay唔知關唔關事
去日光收得超差

ping test係咪有d高? 我玩即時game有明顯delay唔知關唔關事

ping time 呢張卡一向係200幾. 佢行泰國ip 係咁上下. 要行日本ip 既卡就唔係咁既價錢.
想問一下各位巴打 去四國(高松、香川、德島)再加岡山呢幾個比較鄉下既地方用卡定用wifi蛋比較好,會去9日
想問一下各位巴打 去四國(高松、香川、德島)再加岡山呢幾個比較鄉下既地方用卡定用wifi蛋比較好,會去9日

咩手機

咩手機

iphone7plus
爬完文,好多人有唔同體驗。
想請教下,名古屋及週邊地區,4G唔限速,可tethering, 除左租蛋,有無其他選擇呢?
唔該晒先。
sim2fly我又唔覺佢慢左
前幾日係靜岡都好快, 去到D鄉下地方一樣收到
去日光收得超差

ping time 呢張卡一向係200幾. 佢行泰國ip 係咁上下. 要行日本ip 既卡就唔係咁既價錢.

行泰國ip會唔會有d網會block左?
去日光收得超差

行泰國ip會唔會有d網會block左?

不如襯我仲係日本,你有咩網想試快d話我知幫你試埋啦,聽日走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞