做左護士十年,講下尋常醫院中嘅不尋常

1001 回覆
446 Like 80 Dislike
樓主死左/爛尾都上黎講聲呀
都唔知仲等唔等好
留名
哪有文你老母
留名
爛尾走數
不知所謂
真心失望
有文/冇文都係一句啫
樓主俾黑影扯走左?
一早睇死樓主玩完
成個月冇追文咁滯 竟然出咁少
好想收返個正評 俾 負評
係因為樓豬冇聲氣走數地爛尾
爛尾

條友走數名都改埋啦
大家棄故負皮block 左佢啦
廢事下次又中伏
通告

兩、三個鐘先打完一篇文,過幾個鐘又催,邊度寫得咁快

出故唔係一坐係度就有,要好多時間諗架!!!!如果無出過文,真係想像唔到經營一篇故有幾難。

我已經趕頭趕命做曬自己啲嘢,然後打文,都俾讀者話空頭支票(I hate this word, btw),作者只會立即無曬癮.....

我都想係咁出文,但我能力有限呀嘛,寫就幾個鐘,睇就幾分鐘。

但係,負返責任。

聽日夜晚,出返文。

但係,兩日一篇,真係我喞極限,

希望大家唔好不停催,我唔會走數。

THX
通告

出故唔係一坐係度就有,要好多時間諗架!!!!如果無出過文,真係想像唔到經營一篇故有幾難。

我已經趕頭趕命做曬自己啲嘢,然後打文,都俾讀者話空頭支票(I hate this word, btw),作者只會立即無曬癮.....

但係,負返責任。

聽日夜晚,出返文。

THX

諗下自己講左話出文出左幾多日先啦
做唔到唔好空講啦
學護WOR
責任感去左邊?
一日拖一日
負評走唔甩
通告

但係,負返責任。

聽日夜晚,出返文。

THX

一月十六號話聽日出
等到今日話聽日出
空頭支票呢個名真係走唔甩
你冇癮你事呀
我地講事實咋
空頭支票
無癮點出好文。
無癮點出好文。

你開空頭支票係事實
有話直說
俊雄果篇真心無得輸,
無癮點出好文。

你記唔記得上一篇文係幾時出?
我說過,死神喜歡開玩笑。

如同頑童們的惡作劇,死神的玩笑,永遠只有祂自己感到有趣,甚至玩得樂此不倦。

……

死神變化為人形,坐在星巴克咖啡店,一張鬆軟得如同雪芳蛋糕的沙發上,呷著雙重特濃咖啡。

高濃度的咖啡因不斷刺激著祂的腦袋,邪惡的腦袋裏,全都是壞主意。

這個忘恩負義的嘍囉……膽敢漠視神靈,定有你好受的了。

死神不住呢喃。

氣上當頭,祂把咖啡杯拿起又放下,放下又拿起,青白的嘴唇卻不曾沾上一滴咖啡。

怎麽辦?怎麽辦?怎樣才能讓丘醫生受最大的苦?

死神咬牙切齒。

「咳咳!咳咳咳咳!咳、呼……咳咳咳咳咳咳……」

這時,咖啡店角落裏一名女士,太著急地喝下,一口燙人的咖啡,喉嚨劇烈地反抗著。

深褐色的咖啡從她的下巴、鼻子,不受控制地溢流到她的白衣裳上,畫出名為「痛苦」的潑墨畫。

靈感,總是一閃而來。

死神的嘴角上揚,再次把杯子放下,跺在瓷碟中,發出響亮的、「咔!」的一聲,如同法官對死刑犯的定音一錘。
等陣再出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞