做左護士十年,講下尋常醫院中嘅不尋常

1001 回覆
446 Like 80 Dislike
丘醫生神又係佢 鬼又係佢

救完人又要殺第二個人填命,我覺得未必會係同一個

諗唔明一時黑影話佢多事 轉頭丘醫生就出現
黑白無常?

電視度個女比車撞到一pat pat, 但確實死因係SARS

想知彥雄條line 會唔會同呢邊intersect, 主角條仔下落又係點

大家開始討論,好感動

阿Sam唔會喺呢個故事出現
彥雄都唔會
live左 好好睇呀!加油樓主
非常之唔夠喉 想問問樓下第二個故大概有幾多篇完?想儲一儲一次睇幾篇過癮下
好耐呀
非常之唔夠喉 想問問樓下第二個故大概有幾多篇完?想儲一儲一次睇幾篇過癮下

三四篇之內,應該係
文呀!!!!!
係咪丘醫生係車禍度救返個女,基於一命填一命,之後比黑煙攪到個女死於沙士,而且多人陪葬?
文呢
以為又係你問我答,點知一睇就睇左成個鐘live左
今日出文
今日出文

出多d ok?
Pish
出多d
文呢?
你仲有半個鐘
「哥頓神父,你點睇?」

「我覺得⋯你都係唔好理咁多,有啲嘢唔係我地應該接觸架⋯」

「但係我日日喺嗰度返工,好難避開姐⋯」

「⋯⋯總之自己小心啦,我會同教廷反映返。」

我們對對方畫了一個十字架,表示祝福。

⋯⋯

⋯⋯

拿起手機,把錄音機應用程式關上,轉身離開教堂,愁雲揮之不去。

天空仍然降著濛濛細雨。

沒有撐開傘,我就這樣漫步,任憑水珠沾在長髮上,粑在後頸,回想當天點點。

⋯⋯

⋯⋯

「佢死於沙士。」

我不懂了,他剛才說過,電視影片上的,是他的女兒吧?

「你有兩個女?」

「一個。」他舉起一隻手指。

「咁佢⋯當時未死?」手指指著碎裂的電視機,說著連自己都不相信的話。

「係⋯⋯」他嘆了口氣,雙手合什,緊緊地、慢慢地摩擦。

「點可能?明明佢係段影片裡面⋯已經被架車撞到成pat.....」

我沒有繼續說下去,太傷人了。

丘醫生清楚我的欲止之言,喉頭傳來痛苦的呻吟聲。

半响,屋子裡一片死寂,我大口大口地呼吸著混濁的空氣。

「正如你啱啱問喞問題,你覺得我係啲乜嘢?」

「鬼⋯⋯鬼醫生?」我戰戰兢兢。

「⋯⋯我也不知道。」

他再把大手往頭上一放,蓋住大半張臉,卻摭不住語氣中的憂傷。

「讓我告訴你當時發生了甚麼事。」
「我話俾你聽當時發生左啲乜嘢事。」
繼續啦
應承大家聽朝出文
「話俾我知當時發生左咩事」
兩粒鐘live左
Live
頭先post鬼仔相個條友真係想屌你老母
幾句叫出左文你玩野呀!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞