「男性危機」正在全球蔓延

759 回覆
349 Like 13 Dislike
其實只要唔做需要負責任既事
就唔需要負責任
男人唔係物種
如果全部男人消失,之後就係全部女人消失
而家個世界啲結婚法律太撚戇鳩
有咩理由個女人出軌都有權分身家同拎贍養費
現實上尤其係港台支那
有幾多真係「男人行自己條路」唔去approach女人、亦唔想俾女人影響
不論正版翻版,唔consume女性有份參與生產嘅色情媒體、杯葛流出片

有幾多只係想食父權霸王餐,願者上釣咁等有女人為佢分擔平權時代搵錢養家供樓嘅責任
但同時妄想家務繼續女人做晒、生仔default跟自己姓、唔可以搶自己風頭、要叻但唔可以叻過自己呢啲,答案呼之欲出啦
學下其他語言
有碌鳩已經係 by default 負資產, 要靠後天好努力先至 compensate 返
比你參考下佢以前啲post😅

點解唔提意全球每人帶著翻譯機,對抗英文霸權
https://lih.kg/860832

唔知而家香港既80 90年輕人未來會唔會發出復仇記
https://lih.kg/cHeGiT
#5 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
你個名😅
呢啲野中學econ都有教啦
law of dimishing marginal return
以前人口少科技落後
男人係機械同電腦出現之前既勞動資源
忙到連家事要靠女人做
而家家務,生產,文件通通機械同電腦做晒大部份工序
工作對男人既需求愈黎愈少
啲人仲食古不化咁堅持要生幾個男丁
尤其支那人
咪做成男人地位愈黎愈低
少左男人結婚 有beta男以為自己執到 可以成功結婚
但係女方唔會愛佢地 只係當你係atm 因為女人本身就係要求高
老哂之前都唔會搵一般男人就係證據
同你結婚亦都唔會感激 只會覺得得自己應該值得更好
加上離婚有回報有好處 洗鬼同你對到老 夠鐘離婚分身家
再自己開心過活
女權5毛
天才小釣手
我發現我老公有好保守嘅信念後,提出離婚,我係唔係個仆街?
https://lihkg.com/thread/3724657/page/1
又有男性「有足夠空位」情況下揀坐喺「一名女性隔離」
https://lihkg.com/thread/3359716/page/1?post=1
唔洗M痛
唔洗戴BRA
多咗 onlyfans
佢三個仔咪又係留係屋企食老本連大學都唔撚讀
到你畀佢地食又要大男人主義上身
死要面但內心又自卑
自己搞唔掂又唔想靠女人
男人永遠唔值錢
應該要問,點解最top嗰堆男人可以食得住班女
想學
至少佢地擺脫到班女人控制
仲有就係,本來男人係佔壓到性優勢,點解男人會主動讓權,交出權力俾女人?

咪就係因為男人見到女人弱勢,受苦既時候,心軟囉

而家問題係,女人強勢時,對弱勢男人,唔會好似男對女咁,有憐憫之心
無得學 人地180cm 靚仔 自動由hard mode 轉做easy mode
d女對你既態度會唔同左 更主動左 佢本人選擇多左 依件唔得就下一件
所以先可以唔太當女人係一回事
仲有就係可以連結全個國家地區 以前d平凡男人結到婚係因為d女識唔到其他人 果件7分就係一般男人入面最好果件 其他係456分
依家女人開個app 就搵到8-10分既男人 你想佢地諗野現實d
低分男都要 可以 過左30歲 百人斬先 到時你仲要唔要佢地
女權堀起係因為由農業社會轉型成工業社會
仲有世界大戰 死q晒D男丁 開始

乜野男人主動讓權
一個伊斯蘭家庭就已經證明動物上既老鼠社會實驗唔能夠套用係人類上

當然你可以話個堆蛔蟔蝻唔係人咁睇,似哥布林咁較好既
伊斯蘭化咪搞掂
大家都一樣人工,然後食飯要條仔俾錢,樓要條仔儲錢買,條女就大條道理月月清老馮靠條仔
咁叫乜撚野男女平等
咪一樣 男人出軌都有權分身家同拎贍養費㗎
咁蘇格蘭舞,芭蕾舞,本來係男人跳,而家變哂女人跳

呢d又關農,工業革命,二戰咩事

根本係男性權利不斷流向女性,而女性自私食,有咩情報都圍內講,唔share俾外人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞