「男性危機」正在全球蔓延

759 回覆
349 Like 13 Dislike
老老實實 以前未有社交媒體 d女生過仔都有人接手
依家社交媒體出現左 d男人發現原來比人利用 條女百人斬
而自己要結婚就要又樓又車又時間心力 仲要養埋mk仔個仔
條mk就乜都唔洗做有女屌 有人養大佢既仔 繁殖dna成功
而個beta男人就出完錢同資源 反而自己 就生唔起仔 得資源養1件
仲邊有人咁on9 你行你上
有幾多醫生律師科學家管理層啊?
底層嘅男人食緊屎 數量多好多㗎喎
俾啲高薪職位你女人做 分返啲中低層工出嚟好冇?

是但啦,轉場少好多煩惱
咁外國一樣有女教師攪男學生被捕(仲好多連登仔話要攪就攪佢)

要入罪係因為行為,唔係性別

咁脫罪果D你點睇?唔係單單男性一俾人告都告得入
再者男性生理上係攻擊一方,女性大部份情況係被侵犯(睇印度都知),女性無條「撚」去插男性
啱,用人唯材,唔應該偏坦是旦一方,若然有男人適合咪用男人,若然有女人適合應該俾女人,所以甚至乎如果有女人適合做總統都可以

能力應該大於性別,不可偏坦女性,亦不可優待男性

又係你自己話睇能力,而家又咁執着一定要某啲位有女性
有能力邊個唔俾你做
樓主篇文咪證明有能力就可以上位
然後你自己心底就性別行先

同你討論真係浪費時間
中低層既工唔駛講咁多解決問題既能力
女人既優勢即刻突顯到出黎
男性本身就係原罪性別
日本仔更加草食
有權有勢有特權既有錢老男人做一堆卜街野 > 有班人spin係"男人"就會做呢D卜街野 > 成個社會既法律/教育制度/福利都針對普通男人 > 男人唔撚同你玩
居禮係全家都勁
先生夫人仔都有拎
唔係等夫人
人地係全家一齊
可以食軟飯也不錯
係打壓到你無得生存
大律師公會
醫管局
邊個唔係男性主導?
諾貝爾獎負責投名的委員會(2024)16個人當中得4個女性,12個男性
而負責投票決定的50名教授亦係男性居多

明明係討論緊有權有勢有得話事果方
你又要傾埋底層?底層無女人?無妓女
底層食緊就梗啦,唔通底層先富貴快活咩
呢個世界由始至終,無論資本主義又好,共產主義又好,帝國制又好,都係金字塔式,所有權力利益都係集中係頂層獨攬,底層係奴隸,底層係無say的,有乜出奇??
女人眼角越嚟越高,最後令到班男人變曬同性戀,老鼠如是,人類如是。
我無介意過喎
有能者居之(軍事呢D有D特殊,明顯係排外女性的,但既然打又係男,決策又係男,壟斷就由佢)

所以generally嚟講,男性依然係主導緊世界,男權依然係主流,問題係男權集中係少數男人手上(同樣我相信假如有日女權至上,亦只會係少數女性主宰),而大部份男人同絕大部份女性係受少數男性控制
女女都可以有小朋友,點解要同男人生
若果有女性證明到自己比男人勁,例如醫學、科學上,咪應該由佢領導
老鼠實驗去到後期就係女人完全掌握曬成個社會,女人之間互相爭霸兼攻擊男人,男人變曬基佬互含,冇任何老鼠想生下一代,成個文明就此終結。
咁打仗當兵呢
發生嘅係有權利無義務 a.k.a 女權
人口老化關我撚事咩,大家都係活喺時代巨輪下。 做男人俾咁多責任自己做咩啫?要諗都係有錢佬同政府諗啦。
我只係知道我地男人都係人一個。活在當下,何必比所謂嘅道德再枷鎖。

咁鍾意男女平權,俾晒啲權女人又點話啫,男人老狗又唔係養唔起自己 只係冇能力嘅話都可以生活得好好,有能力嘅話生活得更好咁解啫
其實點先prove到有bias

領導人軍隊指揮等等上位者我諗都係d極aggresive既人先做到,又真係general男人生理上有優勢,係用人為才既表現,大學入學率都係女人高,咁你女人做唔到醫生科學家又點解要怪男性

女人仲成日斟住呢樣嘢嚟講,要平權又唔諗下抑鬱率、死亡率、工傷率、揀偶權、家庭經濟全部都係男人食屎

淨係睇平均人工係戇鳩,如果同一職位同一職責唔同人工就歧視,平權主義既我就極反對既,但我見過嘅女權8成都只係要特權
你全部嘅概括都搵最頂嗰堆嚟講
你講𨶙哂佢啦𨳒你老母臭閪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞