「男性危機」正在全球蔓延

759 回覆
349 Like 13 Dislike
都係男男
回教男權咁勁咪世一?
我認為男性考U應該強制遲女性1至2年,比佢地去翻吓唔同工作、知道自己想做咩先去做重要决定。

男性上限比女性高,下限也極低,因為本身比女性成熟得慢,同一年紀下女性已下定决心男性仲發緊春夢、仲喺跑道起飛既f16冇可能打得過已經上咗天既su7
日本女權幾時有高過
日本女人從來都無地位
要靠個閪上位
女人收入提高咗,但全部女人擇偶條件都會提高,因為女人係擇偶只會向上選擇。
同時間男人收入冇提高到,變咗只有更小男人能滿足女人嘅要求。

倒子就係以前女人普遍收入較低,假設當時女人平均收入只有一萬,而男人平均有一萬五,咁男人賺一萬五佢哋都會睇得上眼,比較容易結婚。

但而家女人平均收入已經提高到一萬五,男人平均收入不變。班女人就唔會睇得起平均收入班人,所以越來越多中女結唔到婚,冇人生仔

加埋女人收入提高,佢懷孕要放棄嘅嘢就更高,變咗生育率下降
食屎香港女權職場下下要求女人只做輕鬆野 辛苦粗重只喊男做 已經反其視男性 點解唔叫女人只做搬粗重辛苦野 男只做輕鬆
其實現狀唔係咩?
明顯回教係歐美影響力已經大左唔少
而且佢地增長得咁快嘅契機就係揚女抑男嘅左膠勢力抬頭
證明兩者係相互依存,而唔係獅子與羊既關係

佢屌你就得
佢自己轉個頭犯晒就唔出聲叫你收聲
男性本來發育已經比女性遲
同一時間考根本唔公平
廚房佬幾辛苦你又知唔知
咁邊個迫男人躺平?

男人可掙氣D,咪益女人,唔要女人
唔J唔買唔媾唔攪
令女人咪無得靠人攞著數
個兩年當兵就啱啱好😅
啲女人最鍾意micromanagement
捉你啲雞毛蒜皮嘅事
下年可能有了
家陣係躺平都要俾人屌
以往男強女躺又唔見話影響經濟 on99
你躺平嘅行為危害到資本家
資本家點解唔屌得你😅
你覺得傳菜樓面好做?
講加人工老細一定係加俾廚房加最多
啲野唔好食樓面再掂都靚再好招呼都無用
咁你靚仔都有著數架
所以古代先賢唔俾女人讀書係有道理
古代成日打仗
耕田放牧屠宰又係勁高體力消耗既工作
自然要男多女少
連政府都鼓勵要生男丁
現代城市無咁多體力需求既工種
女人地位自然上升
女人要打的要學習印度男權 垃圾女權社會先唔比打女人 所以港女咁撚串
去到咁上下男性就會回收女性權力架啦
果班beta男到時自己都反埋一份
唔通你話聽日女性宣佈所有男人都成為奴隸 之後d男人就默默接受
就好似日本人唔會絕種一樣 死到咁上下資源多左 d人自然會生返仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞