「男性危機」正在全球蔓延

759 回覆
349 Like 13 Dislike
咁佢啲仔夠可以埋人單跟住搬出去
現實會係你冚家任上
襯你細個個陣閹鳩埋你😅
你咁講令我諗起好似幾個月前有單新聞話有個女性想變性,但以男性身份生活左一段時間就話做男性好辛苦
等包頭佬接手啦
冇架啦
我發覺你呢種人啲point次次都係咁
人地同你講個trend generally 係點
你就講個個唔同唔係全部/有D點點點
下下拎啲例外來講

唔係咁討論啫下話
女人賣肉係攞著數
女人收埋係賣剩蔗,吊高嚟賣
總之女人唔係肉便器就唔啱
你地鍾意擔大樑咪俾你地擔曬佢以前男性主導都一樣係咁
唔明有咩問題
有冇解決方法
D女權用咗女人身份搶哂d工,返工就搞事非

又話乜要男女平等

然後唔生仔,掛住返工,就係最正

有人迫你賣肉咩
傻撚左?
個女只係嫁左人
但講到好似成功人士咁?
所以男人搏命係應份,近年男人躺平係男人有問題,但女人躺平佐幾千年又係男人既問題
然後女人掌權之後都係想請女人
當兵就好多國家都有女兵

問題係義務,義務男兵都好多想用不同藉口去逃兵役,證明義務當兵本身就唔吸引

而即使有義務女兵的國家都有,例如以色列挪威北韓古巴

而無義務女兵的國家點解決定唔義務,有各自理由,呢層要領導者先知
由細到大都公主咁養
大個左點會同你捱苦
連登都有人由男變女
若果真係咁羡慕女性,變性都唔係唔得
男性會變宅男, 不再追求伴侶,
女性會瘋狂鬥爭, 也會攻擊男性,
最終整個人口會完全停止增長,
整個社會完全走向終結
食屎港女女權仲意metoo老屈人跟蹤視姦架啦 乜都冇已經比港女啤撚實十級戒備塊西好似鑲金幾撚串
老母個代就可能有
新個啲過慣公主生活
有咩唔掂咪又係搵老公搞
男人可以如何自強
人係獨立個體
黃種人白人黑人,每個種族一樣?香港人個個一樣?
韓國人出名鍾意食辣,甚至出埋一隻被歐洲呵記得邊個國家禁左的辣麵,但係咪無韓國人唔食得辣?一定有
香港人夠成日俾人話閪客、投訴之都,你可唔可以就咁話香港人每一個都咁閪?無好人?

一個趨勢係一個大概,唔等於必然,男人夠大多會生鬚,唔生果D係咪等於唔係男人?
社會上最有錢同最廢嗰班都係男人
其實我覺得只係資本主義運作咗幾百年嘅後果
富者愈富窮者愈窮
迫害男人最嚴重嘅就係男人
女人相對只係坐享其成者
唔係點樣黎個詞叫「女權自助餐」
總之神又係你鬼又係你 最緊要如果有錯就全部都係你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞