「男性危機」正在全球蔓延

759 回覆
349 Like 13 Dislike
唔覺喎, 剩係見到越來越多印度佬, 係咁生, 你滅亡人地都未滅
烏克蘭都好多女兵上前線唔係打卡做救護
真打殺俄佬
同意
做咩要咁努力幫一個N手西埋單
你玩埋我嗰份
但比例上一定係男主導
呢點無得駁啦
仲有比人嫌棄生過仔
是但啦 滅亡啦人類
香港地男女都唔洗當兵 夠平等
珍,居禮夫人都係靠個西拎獎
以前後生仔多
搵工幾撚難
搵到工入到去又要俾老屎忽撚狗
人工又唔高
無時無刻被人屌都唔知發生緊咩事

而家後生人數少左一半
搵工易到幾個月照quit都得
空窗期1,2年都無問題
入到去變受保護動物
老屎忽最怕你唔做要佢做埋你個份
唔敢亂屌
因為缺人變左人工高左好多
同埋有啲搵錢位都開始留返俾男仔做將來培訓做接班人

所以只要男人唔好俾碌鳩主導
將槍女權點樣扭屎忽花始終有個限度
其實諗深一層好事黎
有好多工男人都唔做得 又或者男女比例少好多
但就從來都冇人會為男人爭取過
班女權只會識得爭取特權
例如話高層女性比例少幾多 高層女性搵少幾多
但其實作為一個普通人 呢啲所謂嘅不平等根本冇影響
真正影響嘅係低層 而低中層嚟講根本就比女性主導哂
女天生就有自信,加上眼角高忽視6-7成男人
男嘅見自己要做狗先溝到條女仲要做奴咁,不如控制自己性欲躺平算
雖然最精英嗰堆係男人,但通常最廢嗰班都係男人,女人通常平均啲

不如咁
既然你著眼點係generally
計下全世界generally
generally嚟講,國家領導人係男性
generally嚟講,軍隊指揮官,甚至整體部隊都係男性主導
generally嚟講,各國財金話事人都係男性
generally嚟講,各國管理層都係男性
generally嚟講,世界頭幾位大企業都係男性管理
generally嚟講,醫生係男性多
generally嚟講,律師係男性多
generally嚟講,科學家係男性多

有邊個決定性位置係女性主導?
女人由細到大就識發揮性別不平等嘅優勢,不斷令自己喺唔同嘅環境得到好處,亦都唔會因為傷害到男性而感到悔疚

男人就完全相反,由細到大都比人洗腦要做好人。但到頭來好人只會變咗工具人同埋圈子入面用完即棄嘅插件

藍星子弟,何懼於天下!
但問題係有錢男人嘅數量係冇變到,但女人擇偶要求提高咗
母系社會並非是女性權力至上的社會制度,而是透過男主外女主內的分工合作,來達成男女平等的一種社會模式。所以,女性負責操持家務、財產管理、農牧生產與孩童照顧;男性則肩負著狩獵、作戰等公共事務。
印度邊有女權
錦鯉有咩高見
日本仔個套人工上繳比妻子 只可以拎零用錢個套
算唔算財產管理😅
generally嘛

你話的

generally嚟講,絕大部份男人係會生鬚,呢個已經深入DNA層面,係雄性荷爾蒙問題
我都認同

咁無計喎,又未有第三次世界大戰
所以我咪話飲食業邊會公平囉

一間餐廳可以無侍應,但唔可以無廚房佬,即使而家有D賣預備菜的餐廳,都要有人係廚房整返熱D野
按老鼠實驗黎講
咁其實係「中計」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞