「男性危機」正在全球蔓延

759 回覆
349 Like 13 Dislike
左右橫跳
柒左就認啦
第560天後,老鼠數量達到頂峯,2200隻,然後開始出現負增長。出生率和新生小鼠存活率急劇下降。第600天,最後一隻存活下來的小鼠出生了。

然後奇怪的現象出現了。那些退出的雄鼠們不再打架,也不再追求姑娘們。除了吃喝拉撒之外,它們只醉心於一件事情,就是梳理自己的皮毛。這時,雖然有的巢穴已經擁擠不堪,但有20%的巢穴卻仍然是空的。而那些不再具備生育能力的雌鼠們會爬進這些空巢穴隱居起來。

從此以後,因為不再有新的小鼠出生,25號宇宙開始進入緩慢的死亡期。新成長起來的小鼠們不再有攻擊性,也沒有學會其它社交行為,對異性興趣缺乏,只知道關注自己,每天用大量的時間為自己梳理皮毛。卡爾宏稱這些老鼠為「美麗鼠」。

老鼠實驗一早講咗啦
男人躺平只會越來越多
以前覺得一定要事業幾勁,好大程度上係因為要賺錢去養D躺平女人
但而家認清事實了,發現其實溝女係自尋煩惱
無論係所謂alpha 定 beta male
條女都係可以隨時走左去

結論
溝唔到 - 浪費時間金錢
溝到 - 浪費更多金錢
隨時仲會比人分身家
何不自己都躺平算數
咁撚勁就唔洗set management gender minimum requirement

人地結果生仔就晒你 比晒產假比晒allowance,有咩收生要求理科一家要收一定百分比女人

但男童腦部發育遲過女童 有冇care過
如果計返女性出來工作百分比
其實係根本就係此消彼長
可能係多左男人食軟飯
然後男性counter嘅反應就係: 費事同你嘈/打牆
如果郁手同還口就又可以比女權loop
屌呀 我要食軟飯
其實我覺得男性頹到一個位就係
你女人叻咪繼續chur 唔care
你帶到社會變好 咁咪好 你無料 加速社會滅亡 咁咪滅
現代男性已經無左生存意義
人類滅亡既原因
一個女人包幾個男人
你負責奶屎眼

軟飯唔易食嫁
基你老母
請男搵錢 用錢玩女仲好啦
廢既男人躺平咋喎,深層權力咪又係男人話事

咁女人不嬲都擇強架啦,有錢有權咪大把閪玩
女人無辦法靠自己繁殖
女人係最唔應該做領袖做總統做元首
其他方面不能同意太多
伊斯蘭教最公平
女權自助餐
女人
撞衫撞袋唔鍾意
去好撚多人嘅旅遊景點影相唔鍾意影到有其他人

男人撞衫?有taste
男人去多人嘅旅遊景點?咁多人黎應該冇黎錯/冇中伏

淨係朋友結婚做多幾次兄弟已經知
明明d兄弟三唔識七都可以即刻fd起上黎一齊玩
望住d姊妹
自己圍返識嗰幾個一個個圈

有d野係冇撚得解釋嘅
然後女性傾斜嘅職業繼續女性傾斜
你地玩撚曬佢喇我唔玩了
但呢D比較一定要同工種先有用

你拎醫生律師去同掃街比就比嚟多9魚啦

洗碗阿姐譚仔姐姐月入2萬,但可能要返12個鐘,醫生律師可以返4、5個鐘就超過2萬
所以以前有D男人做姑爺仔不知幾爽

日本做牛郎都係靠D女去做陪酒/妓女/AV女優
以為終末的後宫
努力搵D無人要的女人
咁佢哋仲想點
已經行緊女權
男人咪躺平
依家躺平又要被批鬥
屌你老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞