「男性危機」正在全球蔓延

759 回覆
349 Like 13 Dislike
你睇d女上司就知,10個9個都係得把口,廢女人
換個角度睇
如果女人掌權,男人就一定變基?
咁點解而家男人掌權,女人唔變les? 一樣會無下一代

所以你果個只係其中一個極致可能性
另一個可能性係,女人掌權,有男人去做鴨,同而家女人做雞一樣,而靚仔果D就會受盡萬千女性追捧,為佢大曬金錢
又啱,男人咁勁,全家都係靠男人篤精
平均因為咩都唔做咪冇比較
如果你老婆係局長就唔同哂了
耶穌係男 佛祖係男
阿拉真主係男
道教天尊都係男
最大權利一路都係男性

女人做含得撚
有女兵的
問題在各國軍隊指揮官都係男人
無乜幾可安排女兵上前線(以色列例外)
其他唔知...香港就一定係...香港嘅好工大部份都因為女人要上位特登搞衰晒!
古代男人掌權嗰陣大把同性戀紀錄雖然以前啲文書都係集中寫男人,但可想而知女人都唔會少
軍隊的領導人/指揮官你知道係點定?唔係靠考試,唔係靠考射擊有幾準,唔係考揸戰機有幾勁,唔係考戰術有幾叻,係睇上面(總統/上任司令)信唔信任,軍功夠多未,一步一步咁靠人事決定,軍階越上越少人做,唔會話你打夠幾多次仗,揸過幾多小時戰機,射殺夠幾多敵人就一定升你

所以女性係軍中地位永遠唔及男性
商業決定一切,女人洗得起錢或推得郁男人為佢洗錢,世界就圍住女性轉,而加既社會對男人就係咁唔友善,無計,不過我覺得所有物種唔適合生存就絕種係好好既保護機制,起碼唔駛受苦,我衷心希望男人快啲絕種唔好獻世
呢個年代都合理,文職比較需要語文同交流能力,呢方面女嘅整體應該會表現好啲
教書講女人語言勁無人會話,但講男人理科勁而俾人投訴應該份工會無埋
首先變完性唔等於係真女人
第二唔係極少數人變完性外表似另一個性別 多數不男不女
拍拖都知,女人要男人好多承諾,成日聽到女人話男人唔守諾言,但調轉好少聽,唔係女人守諾言啲,而係女人好少對另一半許下承諾
想知男人有乜特權,有冇男性獎學金?
又唔係咁講,女人氹人係叻啲,巴渣時又chur到人做野
男變女 等同絕育手術,將自己生物特徵抹殺。
你話喺啲白領工,知識型工作或者大學,啲女人有特權又有優待而行到條好路都ok
但依家講緊啲男人中學輟學,打散工躺平,其實都唔算直接影響,除非你話啲男人同女人爭做M記,爭輸咗所以冇工開
她強由她強
點轉呀生係度成世困左係死廢港
死廢港 無限擴漲港女女權 又無限禁止男性武力反擊 垃圾死廢港
回收???點樣回收?
又岩,我諗除左硬實力就係經驗同氣勢睇壓唔壓得住班細
入面個個大大隻又勁man, 好難靠個女人去震懾到班軍佬
政商佬都有關,研究都話身高越高收入地位都會大幅提昇
唔係單單話男女問題,就算男同男之間都係存在呢種差異
少左人結婚自然會出現 依家美國都有d洲準備取消無家暴既離婚贍養費
咪當d人係傻 就算真係全部法官都係女人+左膠上身
都遲早會出現政變之類 同鐘擺效應一樣

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞