「男性危機」正在全球蔓延

759 回覆
349 Like 13 Dislike
女性唔需要咁多權利
你地見,男人一丁友,d女人唔會主動接觸佢地

但如果見一堆男人,圍埋嘻嘻哈哈,或者佢地建設左d野。
呢個時候,d女人就會痴埋黎

痴埋黎,就係為左分享男人一d野
其實最top嗰堆男人,都眼見d女虐待d beta男,但佢地都無出聲,無阻止

根本班最top男人都係既得利益者

最top男人+一堆女,組成呢個剝削組織
我同意

不過大部份男性上限高之餘 下限亦可以好低

街頭露宿者 孤獨死 男性比率係佔大多數
正解 唔係咩可憐放權呢啲鳩嘢 而係女權先進嘅地區比冇咁先進嘅更有優勢 物競天擇下嘅結果
social media 影響好大

女人會覺得自己好受歡迎而大把選擇,而且一個地方既人夠厚臉皮咪去晒全世界食唔同既女

然後女人係而加啲社交媒體上知道原來自己肯著少啲布就咁受歡迎,另一邊箱以為自己多選擇下次次都揀著狗公,比狗公中出完又話對方唔愛佢地

其實係玩晒架喎

由個世界崩潰吧啦
你明唔明咩叫特權
和平果陣女人先有生存空間
一打仗又縮埋一二邊
我係弱者要男人保護
儲定精,或畜養少量男人去配種,好似公牛咁
哂氣啦,乜野先進,物競天擇

女權升起,全部都係女人既精心部署,有強烈目的去做,全部都係用語言,心計,謀略

你地有無遇過一個女權友or大女人,為左令女人佔優,靠屈2個男人互相照應(工作上or朋友關係上)係
Gay,意圖孤立每個男人。因為佢知,2個男人一齊,就唔會俾人恰,俾人控制

所以佢地靠屈男人係gay,或者挑撥離間2個男人,令每個男人都係孤立無援。相反d女人就永遠2人行,3人行,互相商討策略,點控制每個男人,2個女人一齊恰一個男人又有,3個女人恰一個男人都有

女權得勢,男權失勢,就算有一部分係因為時代進步既結果,都有一部分係女人刻意打壓男人得返黎。
女人做既虛業服務業根本只會淘空國家。
重話女強﹖
你成個國家玩撚完喇美國。推女權扺撚死。
依家好多男人都唔結婚 班女玩到30歲 之後食自己 過住辛勞既一生
之後先可以成為令女人主動改變既榜樣
正如班好男人接完火棒 最後被人離婚分身家 無左層樓 失業
先可以令其他男人覺醒 依個過程要幾十年時間
係錯誤時代出世既人 都係接受現實算
按照呢個logic穆斯林國家應該係現今世界上最先進嘅國家
你都on9
係,但你可以睇下喺呢個社會普遍男人有錢定女人有錢,咪知邊一方更受惠
再加上撫養權同贍養費一向都係女人易攞過男人
養唔到。
女人唔係從大自然取資源果個性別。
你可以食第三產業既米飯大﹖
無可能。
所以女人撐起社會本身就係偽命題黎。
錯到爆。
女人要用長啲一句野黎講同一意思點會「語言勁」
你真係信果啲BS﹖
語言係越短越精簡越勁。
數學符數就係最勁既語言。但女人玩唔掂。
覺得女人唔廢果啲請睇睇

https://www.youtube.com/watch?v=cNApPTtUKoQ
羅馬已經玩過
幾千年帝國就係咁玩撚完…
從來都無男性至上既社會。
以前只係一個男人負責就有回報既社會
(無所謂「男尊」過)
只係負多責既性別有多啲權。

但依家係男人負完責都無權利。
咁重負責黎做乜﹖
唔好用「性別平等」啲大話喇
從來只係女性特權(無負對應責任得到既權利就係特權)
咪即係好似馬姐梳起唔嫁咁 港女冇個岩心水 又唔想娶大陸妹 或者好似鬼佬咁娶賓妹
反正男人到80歲都有得叫雞
平均都係男人聰明過女人。
「女寄男躺」
寄生個寄,女人寄生社會。
成個社會玩完。
大話黎架。
從來女人都係中層人。
只有極少部份男人響上層
絕大部份男人響古化都係屎一般既存在。
一個比人當奴才既人,返到屋企重要比資源個老婆。

女權之所以可以有今天,就係有太多人信
「幾百年前男女不平等」
認為要「還債」
但明明係大話黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞