「男性危機」正在全球蔓延

759 回覆
349 Like 13 Dislike
又比女權份子遊花園
問佢地點解只搵top 10%男人 再百人斬 30歲後先搵其他男人埋單
佢地就同你講男人有咩特權 有咩著數 果班top10%男人先有姐
關其他男人咩事 再唔係就話薪資點點點 總之就唔會認自己眼角高
因為佢地既世界觀入面 女人一定係偉大光明正義 從不出錯

依家正常男人就慢慢離場 得返d無錢低質男人可以比佢地埋單
唔知佢地仲要唔要低質男
應該咁講,不論任何地方,
某一性別嘅勝利,其實係等於兩性嘅失敗
歐美提倡嘅兩性平等平權平責,會比較適合現代社會
「關其他男人咩事」
咁食紅利班靚女又關其他女人咩事
拍onlyfans賺到盤滿缽滿又關其他女人咩事
普遍女人仲係同工不同酬緊 平均賺少過男人
你班父權咪又係扮睇唔到

而家班女人唔洗人埋單㗎啦 成個社會趨勢都係自己食自己 大不了痴屋企住一世
5分女打扮都已經有人追啦
講呢d
真係關人撚事
拍得onlyfans同做雞無咩分別 做雞一樣月入8-10萬都得
但係唔會有高質男同佢地結婚 就係咁簡單
就算有都係班女成功詐騙條友信佢無做雞or onlyfan
離婚率已經差唔多一半啦
我唔覺得會再上 反而你話後生覺得結婚無必要所以少咗人結婚我覺得有機會

但係我唔覺得會同依家有咩大分别
大佬呀以前女人有幾多有得讀書 有幾多講野有人聽呀
以前少人用左手唔係因為真係少人用 係因為以前用左手會俾人排呀
因為女人訓街會被人姦 所以少人訓
純粹係就算留喺家暴嘅情況下都有機會安全過訓街
肯定係correlation causation
平權多咗機會嘅同時科技發展 之後就話女人無實力 係科技
總之佢哋永遠只揀top10%男人就係錫自己
問題係班女權係要有特權先話係平等
上面咪一早講過根本就冇同工唔同酬,而係女人多數只願意做啲簡單輕鬆嘅工,咁怪得邊個?
我真係從來冇聽過同樣係經理,會男人多幾皮人工
泰國男性人人都要當兵 當兵死亡率好高 好多泰國男人都好驚服兵役
但係泰國法律又規定 做左變性手術同用人妖身份係色情場所工作超過一年既男人可以免兵役

所以大量泰國男人做人妖

同埋做拳手都可以唔洗服兵役
你拉返上去睇我貼出黎既政府數據先講啦
同職位都唔同人工啊 成日spin去人地做輕鬆工
工時男人平均每個禮拜起碼長兩個鐘呀
咁都一樣人工嘅話先唔公平啦
係真
而家生仔會將男BB埋係土壤下面或掉落水
只有女性就可以永續既日子已經到來
大家請接受現實
以前係被逼 依家係自己決定
點解男唔做得?
其實同工不同酬有咩問題?
THIS STUDY SHOWS THAT MEN AND WOMEN THINK DIFFERENTLY

MANLY MATTERS
157K
Views
Feb 3
https://m.youtube.com/watch?v=wu30uRpws4s
之前係thread睇過台灣一條女開po話
男人唔肯aa食飯咁少錢都計較
有幾廢幾窮先會計呢啲錢

跟住見佢另一個po話女性困境每個月買m巾唔公平
我屌你又唔講自己幾廢幾窮先計較m巾錢
女性特權之下,男性難以生存

女性本身大多數係坐享其成嘅生物
男性權力被剝奪只會有更多女性無法滿足佢地想要嘅目標,條中位線拉高晒變成中產以上嘅富豪級先會係佢地心目中嘅目標。
我認為啫唔代表事實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞