「男性危機」正在全球蔓延

759 回覆
349 Like 13 Dislike
仲有工時既difference呢
女人係香港人工並唔低過男人 仲要輕鬆工女人多
玩埋woke
個世界玩撚完
咁要計埋的士佬喎
古人男尊女卑係有原因架

否則男性會俾女性搶哂生存空間
物競天擇

如果男性本身無能力,被搶係必然
若然唔係,又點怕俾人搶
獅子永遠係獅子,羊永遠係羊,獅子獵唔到羊而餓死,就唔好怪羊只食草
侵侵、elon musk唔會認同你

再者仲未見有個國家的軍事主管係女性。。。。。至少你可以放心軍事上特權仲係男性身上
同d女人做野
永遠都係care d無謂細節野
真係緊要既野要佢決定就hea過,cls
大個仔啦仲要人餵埋落口
https://www.censtatd.gov.hk/tc/web_table.html?id=210-06317A
男女同工不同酬

https://www.censtatd.gov.hk/tc/web_table.html?id=210-06312A#210-06312A_†
工時difference平均差2粒鐘

輕鬆工女人多 咁人地咪人工低啲囉
點樣ff到又輕鬆又高人工過男人?講嘢要有數據支持 唔係你以為、你覺得就係
打獵,戰爭等高危險高體力需男人做,有話事權係一定
賣下相都買到樓
努力做咩,等女養我算啦
女人連AA俾返自己嗰份都唔肯
點解你會覺得會有女人肯養你
最後咪死淨班女人自己鬥到死
女人最大敵人始終係女人自己
你唔明個意思
雖然女人收入係男人既83.33%
工時係95.45%
但女人同工時同收入但工作性質係office, 男人就同工時收入但做緊跟車
萬一隻雞選到佢就係三軍總司令
基你就基啦
自己係其中一份子
佢地話要女權呀嘛,我係屋企煮飯囉
個d咩Women in Tech
請人係睇性別唔係睇能力
連登仇女大軍全面進場
篇文啲男性自己讀唔到U似佢地問題多啲
有咩好危機,全球成80億人
好明顯已經迫爆啦,少啲人生係好事
正確,同香港一樣
女權列車飛速行駛已脫軌

女權紅利+舊社會紅利,女性立於不敗之地

女性感性特性,更容易遊走兩種價值自由切換
單計人口減少的確係好事
將來男性準備瀨閪上位
但過去 10 年年輕男性卻停留在相同水準。今年 8 月的統計,89% 的年輕男性有工作或在找工作,若以 2004 年的勞動參與率為標準,減少超過 70 萬人,女性卻相對提升 6 個百分點,達到 79%。

點解可以得出 男性比女性退縮躺平呢個咁toxic嘅結論
女性有進步空間 咪升 但都仲係低過男性
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞