[小紅書瘋傳] 港人夫婦國泰航班上因椅背問題辱罵內地女被圍屌

913 回覆
60 Like 229 Dislike
你望多次我講咩先
我覺得挨後係冇問題
後座乘客如果有需要應該搵空姐幫手
你話空姐唔會理你就係嗰位空姐or航空公司問題
搞小動作只會搞屎上身好似今次呢個case嗰2個香港人咁
你真係好on9
做埋啲小學雞行為仲以為自己好醒
你搭過飛機未嫁?小學生
你冇公德心就話人有問題全世界就晒你哋一齊無公德心先叫無問題
多謝支持🙏🏻下次有機會分享下
你睇呢個po啲坐直撚
佢哋嘅諗法都唔係自己有冇道理
佢哋係
“我要睇電視,所以你唔可以挨後”
“你挨後我就會搞鳩你”
受害者係大陸人嘅話你地點都要踩一腳
夠你ON9?
雙方同樣做有權利既野
你就權利用到盡
到我因為你用盡權利時而用盡返我可以既權利時,咁就小學雞?
雙重標準到呢
想問後座幾時開始可以決挨唔挨後嘅唔係自己個位嘅椅背,而係前座?
想問前座幾時開始可以決定後座篤mon,用餐枱呢?
你係唔係正常用你自己心照啦
前面係黑人你咪試下繼續做埋啲缺德嘢囉
唔好雙重標準啦
你用盡你既權利
正唔正常你理得我
我都係用盡返我既權利
缺德? 係我眼中2邊都係
打和撚
正唔正常你理得我
夠膽講出口嗰個真係要俾個like你
你哋呢班唔講道理淨係諗自己私欲嘅人真係屌都冇撚用
你淨係諗自己私欲挨到盡,唔方便後面既人,
咁呢個係你權利,我唔會好似2條友咁樣屌
但作為後座既我,都一樣可以淨係諗自己私欲用返應有既權利
佢哋係咪未見識過有枕頭同個人衛生套裝包括眼罩,耳塞嘅航空公司? econ都有㗎
小紅書又贏
點解張凳係佢比錢,自由坐法,比你講到係自私?
你呢種諗住用盡你權利去刻意報復
其實最後你一定輸晒
講係可以點都得
做左出黎比人拍片你就係下個比航空公司BLACKLIST既人
你問返對上個條友先,佢講先,我引述佢既講法
張凳係佢比錢,自由坐法,所以我一開始已經講緊佢係有權咁做,
個設計前面個mon同埋餐枱,點用都係我既權利,
你話想玩嘢大力篤mon同開合餐檯嘛
你覺得真係你嘅咩?
你而家係唔正常咁用航空公司啲嘢
放心,我唔會好似2條友咁樣自己屌
平時都係透個空姐佢地處理/對話就好
佢挨後,我咪用餐枱,用mon,再唔係行出行入都得
大家互用權利姐
你咪慢慢篤,唔篤爆mon就冇問題
其實明眼人覺得刻意做多左野
你都會麻煩
唔好諗住輕微野冇事
你做幾下就冇人理對方亦都唔會有感覺
做多幾下就明顯
到時都唔係你決定自己有冇事
刻意多次大力開關餐枱已經係disrupting other passengers

附合IATA unruly passenger 既定義

一個唔好彩有人影到你咁玩,可以入no fly list
餐檯,我用佢托住我隻手黎打機得唔得呢?
大把方法合理用餐檯啦
我開部notebook落黎打機都仲得
你唔係同我講張餐檯只可以食野先用下?
咁叫佢同空姐投訴囉
呢D係唔係正常用航空公司既嘢呢
要去到討論呢D 位就晒氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞