[小紅書瘋傳] 港人夫婦國泰航班上因椅背問題辱罵內地女被圍屌

716 回覆
46 Like 176 Dislike
前面嗰個挨到最後而自己唔挨,都只可以怪自己唔好彩,邊有道理搞人
其實大把呢啲事架啦,唔通隔離坐咗個大鼻鼾肥佬又屌佢
坐咗個超級口臭人又屌佢咩
其他人我答你唔到
不過呢個po嗰幾件坐直撚就係我要睇電視
所以你唔好撚挨後
熄燈可以挨後既規矩上航空公司既網搵唔倒
可唔可以幫幫手
雖然覺得香港夫婦好仆街,但每次坐長途機必定坐直,己所不欲 勿施於人,最衰係啲航空公司將啲位整到越嚟越窄
汁:[小紅書瘋傳] 港人夫婦國泰航班上因椅背問題辱罵內地女被圍屌
https://lih.kg/CQrPjjX
#518 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
個串大家要睇下
後面兩公婆將腳放上前面踢大陸女個頭
空姐叫佢地放落黎都勸唔住

不過佢地好有道德唔會挨後
直得尊敬
本身嗰個空間係預咗俾前面挨後
前面唔挨後唔等於後面有權利佔用嗰空間
前面挨後之前同後面講聲係有禮貌而唔係要後面同意
有冇規例唔俾挨後先,無嘅唔係應該要預咗前面有人挨後咩 連登好似好多人撐rule is rule
要怪就怪航空公司將啲櫈設計到咁
啱,d人嫌bb嘈點解唔坐私人飛機,坐得飛機預咗要接受
咁你腳長應該坐大座位既飛機、私人飛機或者唔坐, blame同機乘客做乜, 要blame係blame自己做錯選擇
挨後咪即係要後面個個受罪
飛機俾人挨黎真係on9設計
兩邊都閪人黎
口氣咁撚差

我女仔 又挨後阻住人都仆街
而家係econ呀
可以挨到幾後
本身已經限咗角度
都係嗰句
你有權控制嘅係自己嗰張凳椅背嘅角度
唔係前座
扮咩
你呢啲毒撚到時咪又係鵪鶉咁唔敢出聲
咁挨後導致我睇唔到電視,無左IFE,可唔可以要求航空公司賠償,部電視同餐枱本身預我用
自助餐呢個比喻幾貼切,一下收哂d 自私撚皮
唔知佢地以前有冇笑過大陸人食自助餐搶野食呢
同某部分歐美癡肥話自己係加大碼要航空公司就佢哋一樣
你真係太on9兼無腦, 究竟前世積左幾多德比你有咁多閒錢今世用, 咁有型應該提出請全機坐business唔洗嘈
即係坐開巴士, 無坐過飛機, 的確無捱後問題
連登放小紅書link?
依d人係閪客黎
平時出街就係咁屌班cs, 要全世界就佢咁
可以同航空公司反映
睇下你係想即時同空姐講定落機先send email投訴
有咩爭議建議留返俾service provider 負責解決
唔建議私了
已經上咗hk01
應該好快上埋東張西望
跟住港人夫婦啲朋友好快會受訪問
畀人起底
你頭兩句意思係咪話你個座位同前面張櫈之間既空間應該係屬於前面個個乘客,平時你用前面既空間食飯係因為佢冇挨後,所以用個個空間禮貌上要問一問前面個乘客比唔比開檯食飯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞