[小紅書瘋傳] 港人夫婦國泰航班上因椅背問題辱罵內地女被圍屌

560 回覆
37 Like 146 Dislike
影衰香港人
盲腸
有樣野叫互相遷就,呢樣我覺得香港人值得讚
我坐長途機見人大部分訓教都會挨後,
每次坐短途反而挨後只有1成都冇,
到底短途個d係因為佢地冇需要挨後訓定係唔想影響到後面?
其實呢d簡單例子已經證明到其實大部分人都係心態良好怕影響到人唔挨,反而你呢d真係自私心態十程可能會見到一至兩個囉
呢個情況我唔同佢嘈 直接同空姐講前面影響到我
有冇得調位?
咪就係我前面多啲位所以你點挨都唔會影響到後面囉
乜9, extra legroom 挨後咪又係後面細左,你搵返個腦未,笠埋水
咁又唔得,連登仔覺得自己比人恰唔可以妥協,係因為人地挨後佢先唔舒服,點解我要因為你依啲行為俾多啲錢
現實世界就係大量頂唔順econ太迫既人,坐長途至少都坐PEY,洗撚晒咁多心機搞鳩人
所以
唔想畀前面挨後影響到嘅人先坐extra legroom,要挨後嘅人坐extra legroom係冇分別[so
咁所以咪係你應該買extra legroom 唔係前面個個,你買普通位係應該要預埋前面挨後,唔係應該預前面唔挨後有咁大個位。

係咪挨後撚都係咁無腦
答左 懶得再覆你
你根本就係啲火車頭食煙
之後叫人返屋企就唔會有事嘅人
你禮貌問我唔介意你挨
不過你個人咁閪 算啦
想知連登仔最崇拜既日本人會唔會咁做
日本人做咩都最怕影響到人
如果日本人都唔支持挨後佢地會唔會輕哂機
空姐會叫你下次加錢坐business
唔明你做咩仲要死撐

人地設計原意可以係當你後面冇人時,允許你瞓到最低

呢個point你點FF出黎既?
設計師design張櫈既時候一定會設計到就算你較到最低 坐後面既人仲會有合理既空間
點會設計到咁複雜要你自己考慮埋後面

乜野篤mon 唔知你想講乜 你鐘意就篤飽佢
點反大陸都好

我都覺得呢幾件香港廢佬好撚柒

玩又低莊 串人又串得柒

你講乜撚 輕度?
連登仔去崇拜返中國人把啦
性格一樣嘅
你個人咁蠢,講你都唔明
次次坐親前面都係咁挨
佢挨我咪挨囉
佢唔好吼人食嘢嗰陣挨咪得
張凳挨得有咩問題
d挨後撚真係同支那人無分別
兩條死廢老又係柒既
啲野客客氣氣正經講唔得既咩
on9
一定要180度先影響人?
你食屎啦
我邊度寫過話我自己點搭?我亦都唔需要喺度打飛機自己讚自己好似你咁,一時唔挨低就懶有道德
我一路都係講緊條片個大陸妹
有d大陸人隻腳好臭,成日搭飛機都除鞋臭到附近3排都頂唔住
不過呢d味都唔影響健康,又冇規定唔比除鞋
想知你遇到呢d情況會唔會屌?
的確係無分別
但你唔會影響到後面
不過算啦 你根本唔介意會影響到後面
淨係執著於有呢個設計就等於可以挨
人品問題黎嘅 我明 知你改唔到
懶得再覆你
講無影響既有無搭過飛機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞