[小紅書瘋傳] 港人夫婦國泰航班上因椅背問題辱罵內地女被圍屌

649 回覆
40 Like 158 Dislike
邏輯講唔贏變埋潑婦罵街,挨後撚真係全部都無腦
對小學雞先要乜都寫到明
我地more than that
依家有班19 無咩公德心,唔撚識顧人哋

己所不欲勿施於人

只求自己舒服又唔撚理人,坐兩三個鐘挨條毛咩。後邊果個想瞓戲,挨底咗個mon 又但咗。

講長途機,都唔會一飛就挨啦。飛過德國同英國,都係派完餐食埋,到夜晚先挨少少瞓。挨果陣仲會睇下後邊果個係咪挨咗
我都覺得挨後撚全部都無腦
咁最後個排同逃生位點,唔係個個位都有得挨
上cathay pacific 官網check 過,冇講過話張 ticket 係包埋挨後。

約定俗成唔代表一定正確架喎。

https://flights.cathaypacific.com/en_HK/fare-classes.html
你答問題啦,坐econ點解唔係預前面挨後,而係要前面預左挨後要比後面騷擾
前面挨後坐開長途你就覺得冇乜野,用得最多呢個功能係外國人,亞洲人已經算少
挨後少少唔得嘅咩,係要後到夾住後面隻腳,搞到人睇唔到個mon 先舒服?
關小唔小學雞咩事
事實係架機有提供呢個服務
客人就有權去享用呢個服務

而唔係個航空公司提供咗呢個服務
個客享去享用咗就畀人話係小學雞
點解我要預你挨後?你唔可以預後面唔挨後㗎咩?一定要我就你?你係我邊個
econ呀大帝
你當自己係邊個呀
公道講 我覺得應該分開長途機同短途機嚟講
短唔可以瞓?
有冇寫包去廁所?
首先挨後但如果後面有投訴係應該拉返正,所以前面有錯在先,不過後面兩公婆咁做確實仆街影衰香港人,但班大陸人一面倒鬧國泰又係衰格
想知有冇寫你有權唔俾人挨後
大陸人由加害者變成被欺凌者
滿肚委屈是常識吧
挨後撚真係自私到一個點
話佢哋挨後影響到人,就反問返點解唔一齊挨後
你估個個都好似你哋咁撚自私咩?
真啊,所以你挨後,後面做咩你都唔好嘈。你要預搭得econ 嘅都係又窮又閪又白卡
冇啊
所以你有你挨後
我有我頂撚住你
好公平
你張飛個價係預左會有咁情況,所以咪有貴d位extra legroom 位。

坐地鐵預左有位坐?唔讓要搞9人?
咪就係又要cheap又要多要求,woke撚咁
點解應該,我投訴你樣衰你係咪要去整容
唔比人挨後仲撚自私
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞