[小紅書瘋傳] 港人夫婦國泰航班上因椅背問題辱罵內地女被圍屌

593 回覆
37 Like 148 Dislike
咁你自己咪又冇得訓
冷氣射頭呢招幾好,下次可以試下
冇影響你都講得出,你真人有冇米6?
對腳比椅背頂撚住,想話郁吓轉吓姿勢都唔得
白人既話
你想要多啲位 你唔應該咁自私要人就你
明明有prem econ/bus 唔該你唔買?

相由心生
你都戇撚鳩,又reading light 又後面冇人先至可以教後,都廢撚事駁你
大陸人唔挨後根本唔會有事發生,可以挨後同應唔應該挨後係兩件事,坐得econ大家有公德心共識就係唔好挨後迫到其他人,你睇下挨嘅多定唔挨嘅多就知,條大陸妹開口埋口話唔影響人,根本就係要合理化自己無公德心嘅行為,將個問題比曬其他人,無諗過econ位挨後係好影響其他人
跣*
econ係可以挨後
後面嘅人嫌迫,應該自己走去買bus/prem econ

你唔俾人挨後,反而先係將自己嘅問題射俾人
你要辛苦自己就自便
happy ending
前面嗰個有得繼續挨
後面嗰個換咗位唔使俾前面嘅人挨後頂住
坐得econ大家有公德心共識就係唔好挨後迫到其他人

真係笑死人,全世界人無論錯廉航定係正常航空公司都會挨後,呢個係連燈共識?
就算upgrade 去機頭都有可能會有其他問題。附近條友鼻鼾好大聲,後面條友食嘢japjap 聲,唔通去到最後我要包私人飛機咩。明明每個人有返少少同理心,大家程機都可以開心啲何樂而不為呢?
佢知呀,撞到倒瀉蘋果汁之後褪返前,隔咗一陣又再嚟過,因為我擺咗支水喺餐枱,成支水又飛咗落我個身到,我掉返支水上去餐枱就開始打機,打咗陣佢就褪返前
只要每個人都挨就唔會阻到任何人,就算挨左除左食野之外唔會有影響,根本好多人都未搭過長途機又或者根本連boarding pass 都未見過
你係有d光定射住人啊 你講清楚先好喎
唔好搬龍門
你第一句話上面盞燈射住佢搞到佢瞓唔到而唔係有啲光
兩句野根本就唔同 你依加係想講射住人定係冇射住人先
你有無睇過段片?
嗰對香港人廢老咁撚樣,你都撐得落
我就係唔想挨,你做咩一定要逼我挨
咪係。坐10幾個鐘通常都係大機
就算前挨後其實都影響唔太大
你覺得挨後唔係玩嘢
咁人地頂腳就會係咁撞到後椅,點解就要話人玩野
挨後從來都冇問題,最緊要同人溝通好
條片入面,我唔覺得個大陸女人有尊重過人
咁係你諗得太理想化

同埋你首先唔好將自己嘅道德標準強加人哋度

唔同人有唔同道德標準,只要大家肯受基本的規矩,大家都唔會有問題
Pin la
連登仔為屌而屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞