[小紅書瘋傳] 港人夫婦國泰航班上因椅背問題辱罵內地女被圍屌

595 回覆
37 Like 148 Dislike
唔係起飛降落食緊飛機餐 空姐可以做d 咩
個d 踢櫈玩燈玩冷氣 空姐就會處理
我就係開我盞燈,跟住佢係有啲光就瞓唔到咁點?
衛生情況問題
你唔同佢講同邊個講?
咁撚小學雞 angry bird真係啱曬你
佢有著襪wo,只係味道問題,好主觀
佢隻腳冇病菌唔涉及衛生問題呢
個盞燈係有角度射住你個位
前面挨後都唔會太射到 所以無所謂啦
打下機又小學雞,係咪要強制全部人挨後瞓覺,真係專制
你坐地鐵隔離汗臭你來點處理?
權利可以做
道德唔應該做
日常生活周街都係呢d情況
咪協商囉
簡單小學公民社會問題討論咁耐做乜9
得啦你最叻 玩angry bird 啦去
其實你想講乜?
咁佢知唔知撞到你?
如果唔知嘅話你報復嚟為咩?
有啲人就係好敏感,問題係我喺合理使用航空公司提供畀我嘅設備嘅時候有可能會對他人做成滋擾。咁我仲堅持使用呢樣設施到底啱唔啱
到底係咩人會連小紅書都冇用
毒撚??
到底係咩人會連小紅書都會用
五毛??
坐得econ預左有人挨啦
角度可以再細d
早幾日搭飛機 前排埃後之後個mon 仲低過我下巴
事實證明 連登挨後撚=支那人
埃後唔尷尬?
我都唔鐘意人挨後 但做到片中香港人咁既行為真係好肉酸
咁你要用盞燈 咪用囉 你又唔係前面老母 前面訓唔訓到同你無關

人哋開聲請你關燈 咪事乎你自己情況使用需要決定

有一個諗法係錯,就係你用你設施 並唔係你滋擾人。反而係人哋希望你唔好用你嘅設施,係人哋滋擾你。

如果你唔想閂燈,但前面個人不停逼你閂燈,其實佢應該自己坐prem econ/business。咁樣佢自己想點就點。 而唔係不停逼人哋唔俾用自己嘅設施。
用大陸人除鞋呢個例子套用係#114你個回覆
有啲機真係好逼. 理論上挨後冇錯, 但你一挨, 後面果個連身都郁唔到. 真係唔好咁自私啦
宜家仲有冇用緊呢款跌落去嗰隻凳?
勁憎呢款凳
頂佢個椅背再起身

仲要好有禮貌講「不好意思,空間太少,腿麻了,要出去走一下」

然後又頂幾下椅背,頂多兩下先坐底,講聲不好意思

將呢個動作每15-30分重覆一次

務求佢一瞓著就要醒,直至椅背直返為止。

你有權靠後,我都有權腳痺出去。靠後咗就空間少咗,一定會頂到嫁啦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞