[小紅書瘋傳] 港人夫婦國泰航班上因椅背問題辱罵內地女被圍屌

581 回覆
37 Like 148 Dislike
呢招對香港人冇用,大把人搭巴士最中意吹正冷氣
電話喇叭設計喺俾人係自己私人空間用
豬肉刀設計係俾人斬豬肉
飛機凳背設計係俾人係飛機較後
在飛機上打開娛樂系統把聲量較最大聲,然後插上外置 speaker 嘈返前面條友。

我比左錢買呢個機上娛樂系統,你理得我點用
設計是問題
應該設計到不能移動躺平
要躺平就要先設計有足夠空間
巴士都無得較低
挨少少其實對後面都無咩影響
但係挨晒既話,後面個人就成日俾張櫈隊住
對眼既視覺好近,會好唔C伏
個阿伯頂唔到膝頭關我咩事,佢同我身形又唔同,架飛機個機形又可能唔同。我就係親身經歷畀挨後撚搞到成肚氣先咁憎
你想點理我你殘疾歧視?
你都on撚9, 你坐得econ就應該知道前面可能會挨後,但你依家又搬埋腳臭。之後係咪要扯到去係個位痾屎
挨後係影響到後邊果個,人哋唔高興好正常

起飛腳係過度反應,唔代表挨後果個無問題喎

仲有,條片係咪由一開始就錄?後邊對夫婦有無禮貌溝通過先都未知。如果好聲好氣個前座唔理,串鳩你又唔聽,好自然發火踩鳩你啦

個大陸女人有無問咗人挨後得唔得先?無就收皮啦
依家係你呢d撚樣挨後都嘈
咁你一係就講到明 長途機先挨得
無寫明嘅話 客人就有權選擇
如果咁講,原則上都損害咗後面個位使用個mon既權利
同埋佢既座位空間
你又唔自私咩?
即係挨唔挨後睇你調教幅度幾多
吓吓都挨到最後無咩好講
你把口成個巨嬰咁就叻
呢啲人去英國岩㗎啦,唔好返嚟香港
係你呢啲撚樣咁鍾意挨後係咪漏咗條脊骨喺你老母個子宮度唔記得拎
咁你咪再挨後囉
挨後係張飛包埋嘅,唔想人哋挨後就唔該買豪華經濟或者商務艙啦
踢咁大力 , 可以要求空姐幫你報警wor, 有埋片,有証人,條頸有無受傷呀?
你坐得econ就預左啦on9仔,邏輯錯撚晒自撚私到狗咁咪又係剩係識屌老母
人哋唔鍾意挨後咁點,佢後面嗰個又唔鍾意挨後咁點要全世界就晒你哋班挨後撚咁行?
咁咪話唔好意思呀,前面挨後所以我都要
邊個屌你老母你老母個臭閪生得你啲咁嘅支那種岀,送畀我都唔屌
想知邊間econ可以躺平
拗咁多做乜丫
支那狗就支那狗
扮人坐飛機仲要挨後
抵比人屌嗌
前面影響我,我就要影響下一個?我應該要做嘅係令到我前面嗰個唔影響我,而唔係將個問題推畀第二個
而家係你班坐直撚要任世界同你哋一齊辛苦喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞