[小紅書瘋傳] 港人夫婦國泰航班上因椅背問題辱罵內地女被圍屌

578 回覆
37 Like 147 Dislike
放心 好快
今次唔知要炒空姐定拉個乘客
係啊係啊,預咗你挨後啊咁你咪預你後面嗰個係咁去廁所囉。唔想後面嗰個去廁所可以坐business
搭長途機嗰啲9成挨後
好撚想知鬼佬坐前面佢地敢唔敢踢
美國、歐洲一樣照挨,用餐時間唔使我出聲,空姐自動叫佢教返直個背
免費送機票比大陸人啦
嘩,又坐business 又有老婆人生贏家啊咁你咁嬲做咩啊,係咪同你個紙片人老婆坐uo 去日本嗰陣挨後畀人屌啊仲要畀人屌完唔敢還拖,要上連登搵你啲挨後同溫層取暖
你係飛機睇電視啲光殘住我,我係咪可以係咁去廁所?
咁冇公德心係得你先做到
挨少少既話影響好有限姐
但挨到最後根本只係長途機訓教先應該
條女好似魔戒隻咕嚕
係㗎,大家一齊無囉,大家一齊唔舒服咁搭完成程機囉。
我第一句己經話對香港人柒左,只係唔好合理化個大陸人無公德心嘅行為,佢哋一扮受害者就覺得自己做嘅所有嘢都無問題,econ挨後根本係公德心問題,而大陸人係唔知咩叫公德心
係㗎,但係大把一上機就較到最後,起飛就較返前,飛咗上天又較到最後,仲要覺得無問題
long haul 無人唔挨後, 日本仔都較低椅背啦
咁你不如話整張櫈間廠冇公德心 ?
點解要整張櫈比人挨
我驚上面條友踢晒咁多張凳,見一張踢一下
拎d 辣椒油, 沖落你頭頂到, 再埃後吖,
我屋企人都係搭親都挨,但都未見過依d報復撚
不過通常講得咁起勁,又話點報復點搞人既,多數都係俾人挨果陣死狗粒聲唔出,響個心屌完再上連登講到自己點點點掛
咁又唔好。我哋可以合理哋使用機上設施,例如廁所。揀位記住揀走廊位,唔好搞到唔關事嘅人
係你先覺得有問題
張櫈係比人用,點用就睇社會大眾覺得點先最好,坐開飛機都知唔挨後嘅係多數人,因為大家都有公得心知會影響後面,後面無人咪挨囉,一件死物比無公德心嘅人用就會出問題
因為你就係挨最後嗰個
好想撞到上面尿頻個位爸打
睇佢全程小丑咁行出行入都幾過癮
睇你飛咩班次
長途機派完餐收埋,客艙熄燈,拉埋窗簾,挨後瞓覺,個個都都係咁
Red eye 一樣
短途機又日頭時間,你就唔好挨後。挨後等如挑機
無計啦,我尿頻如果撞正坐你後面就唔好意思喇
咩挑機,呢啲叫合理使用機上設施
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞