[小紅書瘋傳] 港人夫婦國泰航班上因椅背問題辱罵內地女被圍屌

652 回覆
40 Like 158 Dislike
我同意長途機可以捱後

但係睇返片見到所有人都冇捱後
淨係呢個女仔捱到最後

作為後面嘅乘客覺得自己空間少左不滿好正常

其實呢啲問題好易解決
一人退一步 較返前少少咪算囉
明顯呢個女人冇較架啦
同埋想搏換位俾空姐拒絕左

後面兩條廢老搞大件事其實幫左佢
你冇搭過飛機? 有d mon 敏感度極差
都話無人講過嗰兩公婆無問題一路討論緊都係應唔應該挨後挨到影響想坐直嘅乘客。咁簡單嘅嘢都可以睇唔明。棟個支持嗰兩公婆嘅稻草人係咁打有咩意思
挨後撚可能就係baby kingdom 啲老母嚟
幾時挨都得但係你可以教角度㗎嘛 但好明顯佢係未去到瞓覺時間都已經挨到最後 人哋都可能真係啱啱食完嘢 睇一陣電影都唔得
總之我有我舒服,理閪得你你唔挨後就係攞苦嚟辛
你個類比明顯應該用坐直撚同BB啦
要人陪你受罪仲咁大條道理
而家件事個主題好明顯係果兩公婆吖 你唔好柒左就係到搬龍門,無人有興趣同你討論埃後
Cls 刷一圈小紅書全部都帶標題屌國泰,而唔係屌果兩公婆,都唔知係咪任務黎
坐直滋擾到你咩?你挨後就真係滋擾到我喇
都討論咗廿幾頁,都無乜人討論嗰兩公婆。係得你咁趣致,咁鍾意講嗰兩公婆
阿大帝自己要辛苦你自己辛苦飽佢啦
五百幾個comment 你睇下搵唔搵到五十個係講嗰兩公婆嘅你係咪亞氏保加症活咗喺自己個世界入面
你忽略左最重要個樣野唔討論,單憑條片就撐晒個女人,你平時係咪好易俾人帶風向

佢自己剪片梗係會剪晒對自己不利嘅部分啦
佢點同後面溝通 點同空姐溝通都冇放喺條片
想舒服,咪坐Business. 又唔想比錢,又要做大爺
最好笑係明明件物品係可以自行調校角度 即係自己可以控制影響人嘅程度 但偏偏揀喺大家仲睇緊電視嘅時候校到最後 呢啲就真係活喺自己世界 仲話返受影響嘅人做坐直撚 都唔知咩邏輯嚟
如果係瞓覺時間校到咁後根本冇人理
你覺得舒服啫,但係你滋擾到我喎。我要求你唔好滋擾到我有問題?
其實你係咁向前面打乞嗤、咳唔掩口,都應該已經嚇到佢
其實唔明有乜好爭論
航空公司比得乘客調整椅背就係乘客權利啦
你唔滿意一係買business 一係屌航空公司囉
騷擾乘客係咩人先會做
如果調返轉係兩個大陸人係後面搞鳩前面一個香港女仔
樓上班傻鳩係咪會輕哂機
仲唔文明過平時你地睇唔起嘅大陸人
呢兩個香港人極失禮

利申 極少郁椅背
都係嗰句。你較到咁後,你就要預咗人哋郁嚟郁去會係咁整到你張凳,咁點解唔較前啲,後面又舒服,你又可以挨到
咁你去搵航空公司投訴啦
叫佢哋跟你咁講改晒做西九啲櫈吖嘛
而家你有權決定嘅係你自己個位挨唔挨後
前面挨唔挨你有撚權去幹預?
係,大陸好多po都帶標題屌國泰,年中都唔少網紅諸多籍口r著數,國泰梗係唔理你啦
短途挨唔挨就是但啦。人地挨都係一陣,有乜好講
挨後同帶bb上機都係有得揀做唔做
坐直點揀,搭飛機有得唔坐咩
而家有晒藉口話國泰明明有位又唔幫佢 歧視大陸人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞