[小紅書瘋傳] 港人夫婦國泰航班上因椅背問題辱罵內地女被圍屌

564 回覆
37 Like 147 Dislike
國泰員工仲辛苦
國泰econ個位已經闊d, 如果都唔挨得我做乜要搭國泰? 當然短途我都認為挨一半合理, 但係如果前面要挨哂,我挨一半就返個位都唔覺大問題。總括黎講,話唔得個d應該淨係搭開窮能廉航,最好廉航全部唔俾挨就冇交嘈
On9
設計比人挨 人人都可
但因為你坐後面你唔比挨
你邊位 西人西事
咁大個人你尷尬嗎?
挨後唔緊要 睇情況啫
如果後面冇人/瞓撚左咪挨囉
你俾錢買位 挨後原則上係冇撚錯架
街邊啲火車頭一樣有俾錢買煙俾煙稅
但點解大家會屌佢地做火車頭又要佢死全家?
冇品自私囉
你問咗幾次reading light我唔答你係因為根本射唔到人,你試下射過隔籬,只係1/3到,咪就係好似張凳咁有曬角度

你意思個mon係要嚟篤唔係要嚟睇?玩遊戲就係玩手指?mon係比隻眼睇嘅,凳係比人休息,你打橫嚟講就收線啦

你都幾好笑,後面冇人先比較低張凳,你定嘅規矩人哋唔跟叫狼死,你即係道德挷架自己唔瞓唔比人瞓啦,魚蛋論呀?
點解要其他人去就你?
Reading light 係有啲設計可以射到隔籬位
最盡可以射到兩個位外
個IfE本身有預載動作遊戲
你個logic 77地,屌香港人係屌佢地on9,做到太出面
人哋heathrow飛香港
長途挨後都唔撚得?
你班友出過亞洲
成機都挨後架啦
挨後正仆街
師兄理智
你係咪到撚轉咗
我鍾意挨後唔等於我要extra legroom
你唔想前面挨後阻到你,你咪坐extra legroom
二手煙喺公眾地方對所有人有健康影響
但飛機位你有咩影響?
你話人冇品自私係因為你覺得你洩底咗啫
咁人哋長途機你唔比人休息你又唔自私咩?
如果佢90歲骨都斷咁款,你係咪都屌佢做乜阻到你?
講咁多垃圾例子偷換概念冇撚用㗎
一句講晒,你有冇搭過長途機架?
根本八九成人都挨後
師兄你都幾雙重標準
挨後對你有利益,你就覺得冇問題
人哋篤Mon踢到張凳,都係人哋空間嘅問題,關你咩事
張凳設計可以挨後唔代表你要挨到盡
你唔理人哋感受嘅話,咁人哋做咩要理你感受?
加上你坐前面人哋坐後面
要玩嘢大把方法可以玩
而家係你影響到我
唔係我影響到你
搞返清楚個因果
不過你做人咁自私
同你講黎都晒氣
我原本以為大陸人先係咁(幾年前比個大陸仔咁搞),依家香港人都變到咁仲點夠膽同外國人話自己係香港人唔係大陸人

真係衰撚過大陸
前面條友冇玩嘢
後面條友特登玩嘢你話雙重標準?

你而家係玩緊航空公司張凳
十幾個鐘航程你唔比人挨後就唔影響人?
固執毒撚真係癲癲地
仆街挨後撚抵比人屌啦
你不如搵番個腦先
我加完錢坐extra legroom都係會照挨後,根據你嘅邏輯,都會影響到人
真係好撚柒 比人影到哂用腳踢 用手搖 。 仲要對住鏡頭 做埋d 柒野 。 真係好樣衰
條友弱智到hang機,extra legroom 既設計明明係比人避前面挨後
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞