[小紅書瘋傳] 港人夫婦國泰航班上因椅背問題辱罵內地女被圍屌

420 回覆
29 Like 122 Dislike
出唔出面都係柒架啦,有錢咪搭好d無錢咪捱下係咁架啦。咁都唔blacklist 呢d閪客間野PR好打有限
Legroom 唔係喺前面嘅咩?
前面闊咗關挨後咩事?
個呀叔睇落都五張
套用返上面班人講法
你有呢個需要咪去坐extra legroom
點解要逼後面個人受苦?
再者你可以禮貌問下後面個人先
佢比你咪挨
而唔係先斬後奏一野挨落去
根本成班骨子裏就係芝麻人
唔識禮貌 唔顧及其他人感受
永遠以自己當下嘅舒適度行先
挨少少冇乜問題
你有使用權
不過你呢種一下挨到最後老馮心態既西人
一定頂撚到你仆街,前面一定冇著數,因為你頂唔撚到後面,後面較後少少已經可以訓
我睇連登睇左咁多年我真係依家開始覺得香港收得皮,倒退到以前屌大陸人d野 eg 讓座撚挨後撚
個啊嬸係到講埋啲on9野做乜鳩 成個輕度咁
你不如答咗我先啦我有需要挨後同要extra legroom 有咩關係/抵觸
你唔想畀前面個人挨後影響到你先係坐extra legroom囉
對於撞背撚
我見過一次真人真事既事故
挨後被撞既仁兄
不動聲息按制叫人
一空少到來
按鐘者說被撞後全身不能動彈
而佢係有關節包括頸錐病歷
空少詢問是否有必要
緊急降落明斯克求醫
(當日未有俄烏戰爭
LHR to HKG經白俄)
傷者說可再觀察
但要求向目的地警方報案
期間:後排撞人者被移位
機員並向部份乘客錄取目擊證供
最後:被撞者因到目的地後有要事辦理
情急下病情到目的地有好轉
不用送醫院及取消報警
英航安排八人大轎將曾受傷者抬出大堂
交接機親友接收
筆者機上親身目擊
班固執毒撚根本同唔到正常社會接軌
點解永遠依啲挨後post都勁多人支持坐後面個個搞鳩人,因為班撚樣現實都係縮頭烏龜,比人夾住全程唔敢出聲,又因為自己反對挨後所以又堅持唔挨後,保持自我感覺良好,以為自己就有道德高地屌鳩人
其實如果真係好影響,例如你好撚高,簡單少少問聲前面可唔可以配合下,傾得掂就ok喇,傾唔掂對方又閪先開波都未遲
班友未出過亞洲係難啲理解㗎喇,前面坐個racist白鬼睇下佢敢唔敢搞鳩人,隨時嘢都未講就一拳打埋嚟到時又係好嬲好嬲上連登開post
咁識玩
講真,如果腳太長咪自己買Premium ECON或者Business囉

班人冇錢,又要扮上帝坐飛機唔俾人埃後。正宗西人西事窮撚格。
冇錯呀 所以咪話睇情況囉
依單嘢根本唔會有答案
你俾錢挨後瞓成程 後面都可以俾錢睇足成程戲
最緊要互相尊重 咁大個人係飛機嘈交冇癮
其實你係咪on9,extra legroom 係比你唔驚前面挨後對腳舒服啲,挨後係比背脊訓得舒服啲,兩回事嚟
既然你覺得可以有商有量既,你唔試吓問吓前面可唔可以唔挨?算吧喇
一定會埃後
關係咪就係你就算挨都唔會影響到人囉
到你答返我未?
你比連登仔打多陣飛機先喇
啲人嫌位迫咪自己upgrade prem econ

或者Business囉
坐直撚不男都係自己攞苦嚟辛
其實你搭過飛機未
extra legroom係講緊前面多d空間喎我仍然可以繼續挨後
冇㗎,到班友有機會坐PEY都會屌前面挨後:
雖然冇頂腳,但係佢比錢買既空間細咗,唔ok囉
一見支那狗,即刻屌佢走
好似係你有需要坐legroom
係咪玩嘢?
屌,條友原來on9到咁
依家一定好嬲好嬲google 緊extra legroom 睇吓有冇得捉字虱駁咀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞