[小紅書瘋傳] 港人夫婦國泰航班上因椅背問題辱罵內地女被圍屌

879 回覆
59 Like 223 Dislike
你講得好好 但唔好意思 前面挨唔挨後係唔會理你
佢依然係響你前面 佢挨後你一樣無野可以做
D椅取消挨後功能 就可以減少爭執 反正d人都會照搭
你認真覺得挨後十幾度會令你由訓唔倒變成訓得倒?
嗰個唔係你既空間

張機票的確唔包你用正面角度睇avod
(前面挨後你都一樣睇到,係角度唔同啫)

挨後係航空公司標明既功能,有啲直頭寫明可以挨後幾多度,點解唔挨得?

long haul 十幾個鐘,正常無得挨後嗰個先會係嬲嗰個啦
你訓唔著唔係因為冇得挨後果少少,而係因為你答緊飛機迫係一個又細又唔舒服既空間
而你既解決方法就係挨後,令後面果個更少空間,呢d係唔係自私?

你個頭因為地心吸力係向後貼凳瞓
坐直嘅話你會鍾嚟鐘去
同埋打斜咗張凳可以小小打側咁瞓
呢個解決方法唔係我作出嚟,你買econ果陣已經知有人挨低瞓覺,點解人哋行使自己權利嘅時候係自私?你嘅解決方法又夠係要人哋唔用張凳去就你有更多空間啦

你自己唔挨後瞓即係冇咁嘅需要,冇需要指指點點又唔自私?
吹大d
呢度好多小朋友未搭過飛機
臨降落之前嗰15分鐘都冇得去,咁你係咪瀨?
無recline 同有recline 同價

包定唔包先?唔好精神分裂啦
cls

挨後都挑機

老老豆豆,如果條女唔係大陸人,係鬼佬,都幾肯定唔會踢凳
唔搭國泰啦,唔講呢單嘢。班crew 連飛行安全都搞唔掂

JAL 同ANA 少啲野蠻人,比較適合
點解用黑人做例子。。。
你咪試下今晚坐直瞓同挨後瞓睇下有冇分別囉
咁國泰官網有冇寫包救生衣包氧氣罩?
你話第一排同後面同價,咁你買唔買到第一排吖?
最憎俾人要求唔好挨後

機票錢我就俾 權益就你拎
你係咪精神病,挨後話人挑機,你有冇帶過啲老豆老母坐飛機?
blacklist左 抵死
12.1 若我們合理認為有必要,我們可能對閣下採取禁制措施或在任何航程的任何
地點要求閣下離機,例如,若:
(a) 我們合理認為閣下的行為危害航機或機上任何人士或財產安全;
(b) 閣下吸煙、飲酒或吸毒;
(c) 閣下妨礙或不遵守任何機組人員的任何指示;
(d) 我們合理認為,閣下的行為屬不檢點、不可預測、不安全、帶有歧視性
或攻擊性或其他乘客可能合理反對的行為;
(e) 妨礙機組人員履行其於航機上的職責;或
(f) 擾亂或干擾航機或其設備。
除受到禁制或被要求離機外,閣下可能會被拒絕乘坐閣下機票上或日後我們的任何其他航班(見禁止通知)且不會獲得退款。閣下亦可能因在航機上觸犯刑律而被檢控。

不過有寫唔可以干擾航機設備

https://www.cathaypacific.com/content/dam/cx/legal-and-privacy/general-conditions-of-carriage-for-passengers-baggage-zh.pdf
你頂還頂 唔好搞到前座腰痛 一陣人地報警 claim保險 我驚你俾人black list 埋 今次先例一出 後座好難再玩野
低質到
話唔畀挨後嗰啲最多就係未搭過飛機嘅小朋友,個腦自然就係得呢啲幼稚行為
挨後之前都應該好聲好氣單聲先啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞