[小紅書瘋傳] 港人夫婦國泰航班上因椅背問題辱罵內地女被圍屌

671 回覆
40 Like 164 Dislike
你呢個講法只係假定所有人都係因為討厭大陸人先like 個comment 。你有冇諗過好多人,例如我係因為受過挨後撚嘅滋擾先咁憎挨後撚。

挨後挨到後面連睇mon 嘅權利都無,咁邊個賠返張機票畀我?唔係唔認同你套道德價值觀就係心地差。對我嚟講挨後撚先係嗰個心地差,無道德唔會顧及其他人嘅人。

你呢種非如我所想就係無道德嘅諗法先係共產黨/中國人一貫嘅思想模式。
你都on9,明明同一邏輯,點解臭腳又唔得先
學上面話齋,規矩係可以,但肆無忌憚影響人
就唔好屌後面個個人唔覺意搵隻腳頂親你啦
廁所設計得就預人狂去啦
岩曬你地
出聲屌呢下已經錯晒 靜靜雞係咁頂 個大陸妹都吹佢唔脹 反正影響唔到其他人 冇人會幫手
但嘈到咁影響到人哋咪俾人插 先至有得調位
話大陸人挨後無公德心唔代表支持香港夫婦大吵大鬧,你邏輯都幾有問題

日頭起飛又要埃到最後真係jm9
個個都即刻訓覺咩
設計係咁
冇計啦
廢柴唔敢出聲做埋啲小動作

垃圾beta狗
坐得econ, 預左附近出出入入會hi1hi到好正常
要闊落咪買business
我欣賞兩個廢老受壓迫而反抗喎
條大陸妹咪又係學香港人咩都拍片放上網
不過佢個網係內聯網
香港人係互聯網之嘛
識個挨後就撞邊個
典型香港西客
呢個po睇晒啲坐直撚係幾咁自私無恥無理取鬧
我講緊條片果件事姐,我淨係見到果兩公婆好無文化個女仔好忍讓唔出聲

果兩公婆果種發癲程度已經唔係一般人,我唔buy呢樣野姐,如果你咁都撐得落我真係建議你唔好出國你啱留番係中國呢啲地方

最後你最尾果句,咩非如我所想你講乜撚野,而家呢件事係好明顯係果兩公婆有問題,正常人唔駛思考都覺得佢有問題,同強姦一樣無來就無辯論空間,一件100%錯既事你都覺得啱你道德緊係有問題啦。你個人講野都無logic啦,無啦啦可以話我係中國一貫思想 如果中國係我既思想就好咯,咁全中國人都好有普世價值同西方國家一樣,你原來咁睇得起中國。

想知你咩家庭教育先可以教到你坐飛機可以又申腳又舉中指又搞咁多小學雞野都可以無問題
廢事同你講啦。 總之你評論任何事之前,諗下自己係咪一個好既年青人。 你今日可以係點都得但你唔可以唔係一個好既人,我可以講既可以幫既係去到呢度,淨底果啲你自己領悟下啦
小紅書
話任何情況都坐直班撚樣,到底有無坐過長途機?
個撚個食完飯等熄燈訓教都挨到最後。
唔好吓吓活係自己世界先得咖。
不過條片好似未熄燈瞓覺 隔籬嗰兩個又坐得直一直 搞到個大陸妹零舍突出
佢哋自命清高覺得坐直先係有公德心
人人都攞苦嚟辛就係最“舒服”
諗清楚咩係公德心,件事由邊個引起先啦
可以做,同應唔應該做係兩回事,希望幫到你有好嘅邏輯思維
太極端難比較
用過貼近少少例子
航空公司既機設計上係可以挨後,所以就算挨後影響到人都冇問題,唔應該屌
航空公司比父母帶個bb上機,所以佢喊到仆街都冇問題,唔應該屌

想知上面挨後撚係咪全部都歡迎帶bb上機
其實過咗起飛唔俾挨後同食飯嗰段時間
你幾時挨都得
有啲人要做坐直撚冇問題㗎喎
但係冇理由要求其他人同你一齊攞落嚟辛
咁條片個阿叔一定係alpha male 好型
呢個po睇晒啲挨後撚係幾咁自私無恥無理取鬧
咁坐直撚自己坐直都唔係罪
但係用自己諗法套落其他人度明顯係問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞