[小紅書瘋傳] 港人夫婦國泰航班上因椅背問題辱罵內地女被圍屌

585 回覆
37 Like 148 Dislike
公屋撚嚟啦,睇佢之前啲po綠表抽居屋
啲大陸人又話歧視
小紅書 玻璃心碎一地 群情洶湧
又話咩國泰唔幫手懲治
幫西咩
黃絲畀狗拉嗰陣咪又係扮受害者
黐撚線㗎你真係
完全冇道理可講直接係盲反
成件事就係後面嗰兩個人搞事
航空公司張凳俾你可以挨後
就即係代表你可以選擇
又唔係食飯時間亦都唔係起飛降落時間
咁都可以話個大陸人係扮受害者
你呢種人真係唔死都冇用
個mon 設計邊有原意
我一日未篤爆都喺mon 設計範圍啦
佢整到個mon 咁堅固就係怕人太大力整爛,咁我用力啲都係符合返設計原意考慮到會有用力啫

根本人地設計成點,同有冇影響人,係兩件事嚟
唔通張櫈設計到可以成張躺平,你就躺平晒咩
啲reading light 都設計成可以自己調較角度添,唔通又可以射住人地前後左右,然後話佢設計成我可以周鳩圍照咩跟住不斷開開熄熄搞到disco 咁,然後又話佢設計成我可以全程不斷操作
好撚簡單 人挨後你咪挨後囉
呢啲仆街喺香港惡撚慣
成鳩日恃老賣老 兩蚊搭車嗰啲冚家剷
講一句 奉旨要人讓佢
搞埋啲小動作同啲大陸人一鳩樣
乜嘢叫正常?
一日未篤爆都係喺操作力度範圍啦
啲老嘢篤手機都好大力添
乜嘢騷擾到人關我咩事?設計到我可以咁篤就咁篤啦
總之設計允許=做乜都得
飛機呢個設計本身就係比人嘈交

整到巴士咁直一直咪無事
張凳可以躺平嘅話,係比你躺平,唔係整嚟做乜??好好玩啊?

個mon原意係要嚟睇
唔係要嚟練手指比人不停篤
見過有人玩2048大大力篤到俾人屌
兒登係咁,以為自己搵到條絕世好橋,其實戇鳩又低能
本身就俾挨後
抵俾大陸人玩
張櫈本身咪限咗角度,有邊間econ可以挨到180度躺平?
呢隻櫈勁唔好坐畀人屌到開巷
又係呢啲on9思想
大家一齊仆街,咁就公平啦
你用自己果部電話就細細力
人哋個mon就大大力
呢啲唔叫玩嘢叫咩?

你咪咁做囉,你前面果個攤喺度就唔會有事嘅,你喺後面弱智咁搞搞震人哋有權趕你落機
佢有遊戲,打機咪會不斷篤
Reading light 設計都係可以任何調較角度,我係咪又可以四圍照?

人地設計原意可以係當你後面冇人時,允許你瞓到最低,唔係畀你後面有人都咁狼死
講乜嘢設計原意真係晒氣,「人地整嚟」根本就冇得查誦廿,冇可能知佢設計時點諗有乜情境
重點係你有個腦,可以自己諗下做事會唔會太影響人,可唔可以考慮別人感受
個mon 都真係設計到畀你打機一直篤,但你都會識得䀆可能細力小小,怕影響人,事實上點篤我都冇錯,機票錢包左我可以玩遊戲,但做人原則唔單係規矩規範咁低層次下嘛
既然你隻腳長到坐普通econ位會頂腳嘅話點解唔加錢坐extra legroom?美國啲肥撚闊過個econ位都係要加錢買兩個位或者買business
其實點解叫大陸妹 就係歧視?
叫mk 妹又係唔係歧視?
Reading light 任何調較角度,係咪又可以射住人?
唔好同我講我點解要咁做
一句講晒,設計左係任我較角度
如果佢唔俾,就唔會咁設計
頭兩個方法人哋㩒個鐘仔話挨唔到叫cabin crew過嚟check下張櫈係咪有問題已經直接收皮
白痴,喺度小學雞過界咁
如果前面同佢鬥癲撞到佢飯都冇得食
本身就唔頂嘅
你條撚樣挨落黎咪頂囉
咁鐘意挨 點解唔加錢坐extra legroom
咁咪無人屌9你囉
搞返清楚係你做嘅野令人反感
點解要其他人去就你?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞