[小紅書瘋傳] 港人夫婦國泰航班上因椅背問題辱罵內地女被圍屌

674 回覆
40 Like 166 Dislike
econ 呀大帝你想瞓就唔俾人睇?較高少少得唔得啊?一定要較到最後啊?唔較到最後瞓唔著吖?
我鐘意狂飲野又唔俾?
搭econ一樣可以瘋狂飲野架
我有權咁做
佢咪又係辛苦命 冇錢坐business
佢哋有得打平瞓 但佢?淨係可以挨後咋
撚後撚=bb撚
都係航空公司容許
邏輯癲到,挨後影響人嗰個竟然叫坐直冇影響人嗰個有啲廉恥
講到底你咪又係自私想“舒服”睇電視
你自己自私就得
人哋想舒服挨吓你就屌人老母
雙重標準到
其實話篤mon 果d唔知你可以持續篤到幾耐
其實經濟艙應該鎖實唔畀較後
咁你挨後咪問聲會唔會阻到人囉,咁基本禮貌唔使教下話。我自己嚟講你挨後唔會阻到我睇電視嘅我睬你有味啦
冇計,芝麻人唔識咩叫 social etiquette。佢地淨係識得諗自己嘅享受 / 快樂 (E.g. 公眾地方開 speaker 睇片)。見到成架機冇人捱後,佢地唔會諗點解。
試過搭飛機,一起飛上升緊發覺張椅背有問題,人一靠後個椅背自動向後。嚇到我即刻禁制校返椅背向前,但一陣間又會自動向返後。
咁岩後面又係香港夫婦,個男既係咁用腳大力頂我踢我椅背。大佬,你見我係咁校返前就知我張登有問題,咁躁仲乜L。後尾飛機平飛後即刻叫空姐換位。
因航座椅設計應該係可以容許挨後
個mon 識向上轉 影響唔到後座睇電視
你會唔會倒轉咗
係你唔想人挨後去問聲前面可唔可以讓一讓
我唔鍾意香港
我就算死都死係韓國同日本
香港無野值得我留戀
對香港感到煩厭和嘔心
我唔記得嗰次係邊架了,個mon鑲喺椅背,嗰陣又上唔到網,成程on99 咁坐到落機
同啲坐直撚講根本就嘥氣
屈完個moon唔啱角度就屈對腳冇位
咁你個椅背又係鑲死嘅?
係喇,個兩件柒頭一定都係條女請返
做鳩國泰
國泰唔係犯眾怒比成機嘈會突然有位
自私L vs 廢老欺善怕惡…
就好似食自助餐 自私L會一次過攞哂啲好食嘅 而好多留言話俾咗機票錢梗係冇問題 咁係咪代表你每次食自助餐都會一次過攞晒所有嘢食?! 喺你嘅角度你覺得係你嘅權利 但人有人品 冇品嘅人先會只顧自己… 所以個大陸人亦都符合國情自L私…

而後面嗰兩個垃圾廢老 應該真係忽上腦 做嘢唔諗後果 咁大個人做嘢都冇啲分寸 欺善怕惡 抵撚死
咁當然我覺得唔舒服會咁做啦,我自己挨後都會問下人先
收皮啦,架架機有得較咩
唔係幾明你想問乜
因為人哋條命淨係可以坐econ享受埃後瞓覺嘅權利 想人哋喺唔係瞓覺嘅時候唔好唉咁後 影響人哋嗰啲就一定俾佢有更加辛苦嘅命
我就真係想問啲坐直撚係咩邏輯
點解你哋會覺得你哋有權控制嘅係前坐椅背角度而唔係自己嗰個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞