[小紅書瘋傳] 港人夫婦國泰航班上因椅背問題辱罵內地女被圍屌

587 回覆
37 Like 148 Dislike
個問題係條友有光就瞓唔到,咁我照開住合理使用航班上嘅設施。呢個行為有冇問題。
我成段野邊一句有逼你挨,係你地班人逼人唔好埃,輕度要睇醫生,你今日覆左診未?
咪係,鬼叫你自己窮,要舒服就買business 啦
同機香港人都撐條女就知2個香港人幾無品
個空姐都要炒啦,你公司d櫈比人埃後,你又唔比,即係反公司?
問題係你話頭頂上面盞燈射住佢 咁依加係唔係射住人先?
係,你可以挨後,我都可以尿頻係咁去廁所等你無得瞓。但係玩到咁有咩意思
平時笑鳩人坐UO D柒頭唔撲出嚟笑坐CX係低劣D 係預咗?
可以問飛雞拎眼罩
成對手放上人哋張櫈個項度
搖人張凳喎
覺得係玩嘅,只有係你

如果你要去廁所,但前面挨後,正常前面嘅人都會理解,喺動身個下就就你。

挨後明明唔係特登玩嘢,俾你講到偷呃拐騙咁。
呢個係引人升級商務嘅計劃,無可能
個頭白哂似60+
只要每個人都挨就唔會阻到任何人呢句即係假設所有人都挨後,咁挨後呢個行為先唔會阻到人。咁你班撚樣知挨後會阻到人就咪撚挨啦
掉撚轉哂嚟講
而家係你挨後影響到後面嗰個
邊個先係自私?
個個買飛嘅時候都知道可以挨後
有乜嘢自私?

你唔俾人用買咗嘅嘢仲唔係你自私?
點解人哋放到片你放唔到片?
人哋cap到圖你cap唔到圖?
兩條廢老係柒,但條大陸西都唔係咩善男信女
但都冇講過你一定要挨,呢句野有邊一個字係強制性,你自己都識講係hypothetical即係唔係強制。你答我你覆左診未?同埋洗唔洗幫你打去波音同Airbus 反映下挨後好撚垃圾取消左呢個功能佢?定你去OACI叫佢地加條挨後撚死全家?
咁頂腳法都係無得瞓

點解我要成全佢瞓得好,我要辛苦?

大家俾一樣嘅機票錢,憑咩要我犧牲?

有撚病呀?
挨少少邊個理你,你睇下上面嗰班有幾後就要挨幾後。我係習慣唔挨,次次都畀班撚樣挨後夾住隻腳,想睇戲又睇唔到
你咪照樣挨後
我就照䟴腳
你唔理人感受,就唔好期望人哋會理你感受
點pk
你無公德心唔好拉其他人落水
你挨得後就要預俾人狂頂

呢個係物理法則

我本來legroom 夠伸腳,你挨後完令到我legroom 少咗,要伸腳就必然會頂到前邊椅背。就係咁簡單。
前邊係香港人嚟,撞到倒瀉兩次嘢,一句唔好意思都冇
做咩咁嬲啊,成日挨後畀人屌咩字都轉埋紅色都睇唔到邊句,係咪有色盲啊? 總之你班挨後撚以後一夾住我隻腳我就去廁所,我唔舒服你哋都唔好諗住好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞