[小紅書瘋傳] 港人夫婦國泰航班上因椅背問題辱罵內地女被圍屌

571 回覆
37 Like 147 Dislike
你覺得你打擊到人地啲咩?
就條片去討論對錯啦
一堆又講到腳臭 又90度咁
我坐過倫敦 都係國泰 一食完個飯
講真我就唔知咩人 一熄燈
有望周圍基本上個個就好似個大陸妹咁挨
我都照挨照瞓 瞓到下餐
國泰長途大機 個空間 根本夠位
廉航啲細機位你放多個袋係地下對腳都冇晒空間
頭等都未必有180
死撚咗先有180
現實全部唔出聲好嬲好嬲
捱完一程機自己冇挨後,即刻可以企道德高地上連登開post
點解打擊唔到
擺左你瞓覺個衰樣上網
根本唔關國唔國泰or係咪支那人事,長途機就係咁
咁睇片既角度佢都可憐既遇着兩個白卡
你咪就係片入面個個影衰香港人囉
一個正常人訓教有咩衰唔衰樣?
你訓教個樣好衰既?
咩叫合理先?你嘅合理同我嘅合理又係咪一樣呢?
如果你定義嘅合理係佢提供嘅設施我點用都得,咁我隔離位條友要瞓覺,我開住頭頂上面盞燈射住佢搞到佢瞓唔到咁又算唔算合理
你咪就係道德綁架,架飛機本來就設計左每個人可以挨後幾多,只要每個人都挨後就唔會阻到任何人,但就係你班平時冇存在感嘅垃圾想係一個唔啱嘅位拎道德高地就亂咁屌人,如果唔比挨會明文寫定好似廁所有煙灰缸都會寫唔比食煙
之前飛悉尼,前面嗰個間唔中就砰一聲挨到最後,成杯蘋果汁撞跌埋落地下,倒到我條褲都係,咁我又冇睡意,就全程幾個鐘玩angry bird,玩到咁上下佢都冇再挨後了,angry bird 真係會玩到個人好㷫射極都射唔晒啲雀越,玩越大力
不嬲都係話要報警 空姐自己會幫你搞掂後面條友
見過有case差啲唔俾人落機 要等警察
佢有呢個功能就自然用得,你要多啲位點解你唔加錢簡個靚位
個個坐長途機都係咁挨後訓教,定你冇坐過長途機
睇親連登挨後post幾奇妙,睇完先知2024年仲有咁多人未坐過長途機,都唔緊要,嗰班成日飛亞洲短途機嘅人,又以為自己飛得多熟飛機行程屌返啲撘開長途機嘅人,又幾好笑
你首先要睇下你頭頂上面盞燈點解唔係射9住你 係射住人地
會唔會係佢支燈有問題 定係你個人有問題 開左人地果盞燈
你有你挨後
我有我撞背
齊齊攬炒,好公平
鬼佬平均一定高大過香港人,咪又係會挨後
向後挨小小都okay 挨到盡果就仆街啲
後面都唔應該搞人 叫空姐幫手咪算
通常呢啲都係得個講字
我講講我做法
佢挨少少冇頂住我隻腳冇乜所謂,咁對我唔大影響
如果佢挨好多我咪會唔覺意頂到佢,咁真係會頂到呀嘛
唔通我要因為佢使用呢個權利而就佢縮起黎坐?
或者去廁所,開檯時郁到佢張櫈嘈醒埋佢
我都唔想,位就得咁多,唔通我識縮骨功係咁有限空間活動咩
唔係話你開聲屌,係你心入面都會埋怨
唔埋怨點解要搵空姐?
再者佢除鞋同腳臭又冇犯規矩,你想空姐點幫你?
你撞人其實人哋可以報警
其實如果係傳統航空既坐位,輕輕頂+開枱都唔係真係咁影響到前面
我坐econ既話通常坐走廊,間唔時都要起身讓位俾人去廁所,前面挨後咗嘅話其實我企起身一定撞到佢張凳,我坐咁多年飛機都未見過有人嚇親擰轉面望住我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞