[小紅書瘋傳] 港人夫婦國泰航班上因椅背問題辱罵內地女被圍屌

548 回覆
36 Like 145 Dislike
呢個功能先係禍根,坐就坐,要瞓要挨就去商務,無錢就坐好啲,小好多爭拗。
連登仔最鍾意嘅uo無得挨
其實對付挨到最後的人就係拍片然後放上網公審佢

因為佢挨到最後,是旦拎支支拍神棍豎起部手機就輕易全程拍攝。

睇下你鍾意挨到咁後吖拿

我就放你瞓覺個衰樣上網比人睇
對方扮唔扮受害者
你都無可能連踢幾腳啦
隔住個凳背攻擊唔係攻擊啊?
咁以後打人隔住塊紙皮啦
特登企起身係咁壓人個頭枕搖啦

國泰又係柒
講咗無位點會最後換位
坐空姐個位啊?
你真係on撚9,你比得平錢價坐econ就應該預左前面有得挨後自己都有得挨後,仲要屌7人挨後會唔會你先係自私,entitled個個

同屌柒人唔讓座一樣令人咁躁
飛機嘅空間係冇得比錢買,你想話人影響到你但你自己睇下條款先啦
大陸必勝

大陸人至叻

大陸女仔賣笑就得

屌你柒撚到
你岩
你同支那人嘅諗法一樣
長途機反而大家有默契一齊挨後
你挨到咁後搞到我唔舒服我咪踢凳背囉,反正我唔舒服你都唔好諗住舒服
唔會
又發現一個傻人
econ點撚樣較到90度呀
行為衰過生番

好奇想知堅持唔挨撚遇到比人挨會點做?
會起身大聲屌尻人人品唔好
定係吞聲忍氣心裡面屌?
180度點影響人?
踢鳩佢凳背我唔舒服你都唔好諗住舒服
傾斜130-180嗰D已經係商務艙
係唔係影響到後面⋯⋯
爸打 開始有d可憐你 原來未搭過飛機
無問題啊,你講解一次挨後者買extra legroom seat挨後點樣唔打擾到後面個乘客依個理論,我即刻同你分享下我真人人品係點
你係咪好少搭長途本身又好自卑嘅人?
一坐飛機就好驚比人歧視
驚死label做大陸人
所以有得瞓下郁下都唔敢果啲?
你都有病 真係好自私
你自己想要多啲位,應該自己買prem econ/business
而唔係叫人就你
其實好多野都冇明文規定唔可以做,但做左又會比人屌,點解既?
例如搭港鐵電梯企左邊、搭港鐵企門口頂撚住人出入
搭車講野大聲而又冇過分貝
唔通因為佢影響緊一大堆人所以抵屌?
挨後影響緊既只係一個人所以就冇問題
同一班機 不過坐py 個大陸妹比國泰up上咗嚟坐 唔怪之得全程係到剪片佢仲有個frd成程機係咁上前嚟搵佢
合理即係冇問題喇
後面果條友做呢d行為本身就唔合理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞