有班傻仔仲未知道大陸Game嘅宣傳方式 比人帶到風向以為隻黑悟空真係好多人話好玩

1001 回覆
911 Like 213 Dislike
咁p個架構同地圖/artwork構成簡單好多
見到件垃圾似返人樣都要讚下~
客觀討論

其實崛起左好耐
只係主要係課金手遊,課金mmo rpg
今次真係算係第一隻雷聲大 雨點都大既3a作品
其實on9呢無人會笑你,但要收埋啲囉,唔好衝出嚟淨
樓主真係好撚醒

3舊水一隻3A 級game都要挑剔到比聖人嚴苛
慘得過六希夫, Distortion呢啲神級soul player 都玩
你咪自己一個月後再上黎討論囉
關人撚事咩
咁敏感做咩
佢話多人玩啫同佢係咪玩開糞作有咩關係?咁勁嘅去steam屌囉
睇過下直播 覺得正常game,不過打擊感好似好差下
真心覺得唔錯 暫時玩左五個鐘

優點

故事 一開始已經好正 成堆兵仔加天將 加上呢個角色由細到大接觸加左唔小心 容易了解個故事講咩
美術 畫面做得好好 d廟同塔仲要幾靚 連聲音都做到好立體 一d都唔hea
配音
大陸式高八度卷晒利好襯呢隻game
入面仲有好多文言文 同d押音既野
好似第一章完左有句 千重水萬重山 終於過了第一關 聽到果下覺得幾正
打王都算係好玩

缺點

戰鬥打擊感好弱
跑地步果時行得好慢
無地圖 空氣牆多
手制無得較制
暗位較到最光都係乜都睇唔到

300蚊我就覺得值既
不過一定要識中文先得
英文真係唔知佢點翻譯
冇辦法啦
中國市場就係咁大
唔係邊會有咁多偽人返去搵食
劇情講得唔清唔楚扮神秘
問你食左飯未答你阿婆以前食飯點點點

無小地圖都仲可以接受
但路難搵
任務又無提示
傳統想拉長play time巴垃圾手段

打擊感差
Boss戰無咩特別
做到既野大部份動作遊戲都做到
要同ff16比既話
贏既地方係得無qte
但ff16衰既野依隻一樣衰晒
Ff16就畫面演出聲優音樂同爽快度好過依隻好多
樓主以後要杯葛所有播黑悟空既streamer
包括魯蛋,嬌兔,hololive兔田,達哥仲有一眾鬼佬
總之玩既都係被洗腦
轉個頭俾人退晒啦隻game
樓主條傻9每日就係上連登開POST呃正皮
正負評係佢生存動力黎
中國市場? 外國game一定整盜版撚你
係今次自主研發先無老翻
樓上班盲反撚下下拎elden ring黎對比黑悟空
算唔算心底入邊都認同黑悟空係同elden ring同級
移完英走火入魔咗
隻game 華人 玩投入好多, 入面d 文接近古語, 真係唔知點翻䆁其他語言 , 外國人真係會明?
支那仔都唔敢同elden ring比
反而黃衛兵cctoy會勁愛國
大陸人都識顏色經濟圈
好老實講我係覺得好玩
唔好見大陸出就盲反先
幾年前佢畫大餅果陣我都有份笑柒佢
但係出到黎完全對得住佢當初套trailer
記唔記得有隻末日喪屍game吹到勁大
出到黎衰撚過手機game
呢d咪欺善怕惡
又唔敢直接屌源頭
只敢挑釁d正常打機既玩家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞