有班傻仔仲未知道大陸Game嘅宣傳方式 比人帶到風向以為隻黑悟空真係好多人話好玩

1001 回覆
911 Like 213 Dislike

次次啲大陸game都係放晒啲錢去買正評
見到人話好玩走去玩嘅
同聽完街邊啲傳銷去買嘅呀婆冇分別
你睇下steam在線人數
事實真係多人玩,已經賺左好多
D 中國game只係正常小小 就吹到神作咁款
係多人玩但90%+都係中文人
做唔到佢地ff中揚威國際 宣傳軟實力果種狂想

非中文語區留評論比例係8000/170000 都係遠遠比唔上elden ring呢種現象級數作品
是但啦, 研究黎做乜
浪費時間去睇呢D不如玩多陣/訓多陣覺啦
果3舊水岩玩就玩, 唔岩玩咪REFUND囉
不過講真,如果百分之90都係中國玩家就已經做到steam同時在線歷史第二的遊戲反而仲恐怖,即係間接話比全世界遊戲廠商知最好咪得罪中國市場
唔係啊,呢個真係教科書級嘅例子好有趣,唔講佢好無玩
由製作,事前宣傳到實game內容,對售賣遊戲手法可以話顛覆晒常規
係中國都好多人用steam
但佢哋唔多玩單機遊戲 可能今次吸引左呢班平時玩手遊嘅人先有咁多人 加埋民族主義推動一波 唔打機都嚟趁熱鬧 佢哋玩完呢隻仲會唔會玩其他 真係唔知
佢哋單機市場廢咁多年唔係無原因

同埋呢隻遊戲60usd 50gbp 268rmb 298 hkd 中文區明顯賣低好多 要打個折扣
係咪調轉左
唔係所謂国產3A點會吸到咁多支那玩家玩
其他國家點跟都唔會食到依批客
大家兩條賽道
同平時有乜分別?

一向搵笨既大陸真係做左隻可以同demo九成九一樣
無呃到人既game
就算食唔哂依批客,但今次的現象足以證明中國遊戲市場的重要性,應該冇遊戲廠商蠢到會放棄中國市場
我寧願玩 Fate/ Stay Night remastered
中國自主研發落後10年都有十四億人支持

啲game放錢去地鐵賣廣告不如taobao買正評
其實隻game有咩特別/吸引
見到用打手洗板咁多曰都知乜事啦,呢啲都係中國常有
唔識唔好扮識
呢類game中國好受歡迎

下面係steam中文語區留評論比例
Elden Ring: 21.9%
Sekiro: 49.3%
Nioh 2: 50.3%
GTA V: 25.7%
The Witcher 3: 23.5%
Cyberpunk 2077: 26.0%
Civilazation VI: 35.1%
Total War: THREE KINGDOMS: 47.7%
Palworld: 30.7%

咩唔多玩單機遊戲?你以為啲game廠出簡中為興趣?
冇.就係大陸game一隻.文化輸出
你當200萬人係假?
唔係雀斑豬乸黑肥婆既文化輸出我唔會盲反劍星如果係北韓整你係咪又反?
傻西移英撚
你玩開屎?咁撚樣叫神作?
大陸仔? 岩岩單程證黎香港做蝗蟲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞