有班傻仔仲未知道大陸Game嘅宣傳方式 比人帶到風向以為隻黑悟空真係好多人話好玩

1001 回覆
911 Like 213 Dislike
一開始又睇死大陸出唔到隻驚
到而家出左咁好成績又話得大陸人玩
好心唔好咁撚肉酸啦
仲衰過小粉紅
14億人口100萬人失業 失業率0.7%咋喎
技術上係above average除咗一啲bugs
你無打機應該未聽過呢個channel當人廢老
https://www.youtube.com/watch?v=OItx2QHZt68

https://www.instagram.com/p/C-7eGbSPEkP/
好高質就無 但一定係above avg
當然亦有人一樣指出支那人口基數大

做人客觀啲好難咩?成個黃版小粉紅咁
一味見支那就踩又屌 只睇啱自己narrarive既嘢
最叻就係屈人五毛藍屍
你上面先話俾10分9分係鳩吹係唔敬業五毛你個言論自由突然間唔apply落去讚支那game嘅人到嘅?
同埋你問心啦,你真係覺得樓主係個支持言論自由支持自由社會嘅人?自己起下佢底
Apply落所有人度㗎,我有我睇法,你都可以唔同意㗎。言論自由係指表達自己意見嘅自由,唔係代表我要無條件同意所有人睇法。

買media本身都係好普遍marketing行徑,並不限於中國/外國game dev,tlou2,乃至於Ubi最新隻黑武士,呢個亦都係點解IGN game media畀人屌嘅原因。

tlou2 我覺得佢買,黑悟空會買我覺得都唔出奇。我而家又唔係講得黑悟空買,比較好奇係,你咁緊張做咩
你講得勁好起碼有跟有據
樓主中晒你講嘅嘢相反
我無咁得閒去追邊個人係點點點,然後再去審判佢以人廢言bilibala。只係緊扣返黑悟空去表達意見。例如我唔鐘意中國,但我覺得中國gamer因為黑悟空出現而hype係好正常嘅事一樣。

我想講嘅係黑悟空歷史意義大於佢實質作為遊戲嘅意義。大陸人在黑悟空身上更多睇到嘅係風向轉變同突破3A遊戲工業更多於黑悟空本身「好唔好玩」

你哋個個捉住啲細枝末節係度嘈隻game好唔好玩,其實我都唔知有咩意義
一般中國game公司都係咁做
要買game咪marketing公司/打手公司買 之後claim返數 或者一開始傾deal包幾多mau

蝕既係steam comission,即係30% 自己回收返70% ,但只要marked price set返高啲就得

只要引到人買 計好條數有賺就得
或者咁講,時間會解釋一切。
如果遊戲科學(黑悟空dev)真係有呢個潛力,就算呢隻真係名大於實,佢哋一樣會響下一隻作品證明自己。

唔到你講佢壞話就會收皮,有料你撳佢唔住,無料佢自己識收。但點解我會講10分係加成,黑悟空只係第一次嘗試,就算連登契爺宮崎英高都唔係一整就整到隻Elden ring出嚟,啲game媒講到處女下海就可以同er叮噹馬頭,咁我懷疑佢都好正常啫

鐘唔鐘意中國一回事,一味否定對方=不知彼其實都係咁種盲目。
係 反上腦班友 我覺唔差啦呢個價
其實Koei 都可以食咁多年三國,西遊/封神理論上一樣係SSS級題材,受眾面唔會差得三國好多。

乃至於春秋戰國百家之爭,秦末劉邦項羽,隋唐一樣可以奇幻化佢再去做重新解讀。

基本上都唔駛擔心版權同無題材做。
根本好玩過法環
太多水軍同圍入人地直播係度吹奏隻game,仲要完全冇討論
擺低幾句此game天下第一,比Elden Ring 更強之類,之後就轉台去第度
煩撚到嘔
隻game 好唔好甩仁見智,但係間公司就正仆街
法環唔岩個背景劇情啫 又難超越既
孫悟空係細個睇過同埋本身鍾意古風味
所以如果日本用佢地d 鬼怪神話整隻我都會玩
比elden ring更強係事實喎

Cctoy盲反到
事實係要提供理據
我兩隻都有玩,兩隻都鐘意,各有各好
但你有冇point 先? 冇就摺埋
Elden Ring 就完成度明顯比較高,成隻game 好完整
Wukong 就題材好,真係等左好多年先叫做有一隻東方民俗色彩少少既game,好難得,而且美工好靚,但地圖導引好差,會行錯路,撞空氣牆之類
我friend 老婆係純種大陸人,平時只係玩手機game,今日佢同我講話要出部悟空標配電腦俾佢老婆玩,我心諗JM9,咁重民族意識𣎴如捐錢俾學校幫吓啲窮學生,低能
saved乜春姐屌縮乜柒姐屌你老母
我地14億人已經贏左
係幾好玩,睇得出有心做。
你隻眼有屎? 邊度有寫神作
玩左幾個鐘

2024 GOTY
Cctoy面對現實未?

《黑神話:悟空》國產單機神作 上線即登最熱榜首 暫列歷史第四

原文網址: 《黑神話:悟空》國產單機神作 上線即登最熱榜首 暫列歷史第四 | 香港01 https://www.hk01.com/article/1049876?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞