有班傻仔仲未知道大陸Game嘅宣傳方式 比人帶到風向以為隻黑悟空真係好多人話好玩

1001 回覆
911 Like 213 Dislike
事實支持嘅大陸人絕大多數都係因為佢係大陸game
同一隻game試下美國出睇下有冇可能8成大陸人
數據來源?
Why is it a lie that 90% of players of Black Myth: Wukong are Chinese?

Firstly, this data comes from GameDiscoverCo, and the tweet was posted in the early hours of the morning in U.S. time.

Secondly, according to other sources, such as Gamelytic statistics, 80% of players are Chinese. We can also infer from more reliable data; SteamDB provides real-time player count graphs, showing that even at the lowest points of the curve, there are still over 270K players engaged, which is around 23:00 UTC (7 AM Beijing Time, 19:00 New York Time, 0:00 UK Time). I doubt East Asian and Southeast Asian players would be playing through the night, and by this time, Europe is already in the late night hours, meaning that only American players are likely active, yet there's still over 11% of players in-game.

If we exclude the Beijing Time period of 18:00 to 1:00 (when most Chinese players would have finished work or school and start playing), there are still over 1300K players online

In conclusion, no doubt that most of the players are chinese, but 90% is exaggerated.
呢個係其中一個因素
但也因為今次製作出色
大陸game又唔係今日先有
樓豬幾時肯實際評論下隻game
你成個post既commet 都冇針對住隻game黎講
我情願你屌下佢結局唔得,戰鬥單掂,空氣牆影響遊戲體驗等等
都好過你次次都係立場行先用政治角度去評論一個你唔識既領域
目的就係seek attention博正評
好肉酸
立場先係最重要,好唔好玩重要咩?
咁不如直接話大陸game狗也不屌算啦
唔好扮理性分析
依個世界大把game
當然有game好玩過佢啦
但你依家要評價依隻game呀嘛
咁你緊係講下依隻game有咩不足啦
除左8成都係中國玩家令你覺得隻game有刷好評之嫌之外
你有咩意見係針對隻game本身可以分享下?
樓豬其實你會唔會試下玩下先評論?
見到你所有問題都一律用政治立場黎解決同評論就覺得好好笑
客觀講 隻game唔係好又唔係差
一隻又唔好唔差嘅game就預左有人讚有人踩
而好唔好玩 睇下有幾多玩家就知
但唯獨係呢隻game 係八成大陸玩家 代表咩?
傻都知佢地係因為隻game係大陸出先咁多人支持
明明佢地玩係因為政治立場
依家反話覺得唔好玩嘅人係政治行先?
依家外國都唔多人玩
來自facebook
link?
依家外國都唔多人玩 = source?
自己計下啦扣左大陸玩家有幾多人?
不如你直接認自己盲反咪算,扮乜理性
笑死 駁唔到話人盲反
大陸仔明係盲支持你一句聲都冇出過
話覺得隻game廢嘅人盲反
你認你好似大陸仔咁見中國就自豪咪算囉
我駁到呀,咪問緊你拎人數 source 囉,家下邊個俾唔到我呀,睇過

其他嘢唔講,淨係問你嗰句「依家外國都唔多人玩」有咩數據支持到
steam有晒人數你唔信都唔自己搵?
當你自己係邊個我幫你打緊工呀?
叫你扣左8成8大陸人睇下幾多外野人玩你都唔識?
數學老師未教你加減數?
有哂人數睇到咩國家有幾多人玩?
定評論當總遊玩人數?

有評論過就一定有玩過
但無評論過唔一定代表無玩過喎

我打機極少留言評論俾星星
係咪遊玩人數可以計少我一人?
為免被屈支那仔
貼 STEAM / PS 圖為證

無用架啦
巴打已經成為5毛 pr 盲撐
樓主已經睇穿你d宣傳手段
當15% 外國人玩 都成200幾萬
有打開機都知呢個銷量絕對唔差
仲未計家用機
1500萬份
80%中國人
即刻300萬係外國人
大把所謂好game 連300萬都賣唔岀

最後,樓主玩左未?
我God of war 隻狼 elden ring 臥龍全部白金
黑神話絕對係好玩
成班弱智以為「總評論人數及其國藉」 = 實際遊玩人數及所屬國家
但 steam 唔留言唔評論唔俾星星都照玩到,呢種計法根本就唔準確

班友都唔知有冇玩過 steam
邊度好邊度差
你可唔可以回應問題
我想聽下你具體地指出隻game 邊度不足
邊度你認為過譽
想聽下你對遊戲性上既意見
而唔係問極你都回埋d 廢野

我退一萬步講
如果隻game 係好game ,就算佢100%得大陸人玩都係好game
評game 要真係玩過隻game先好出聲
打機個門檻真係好低
你冇得好似你以前d post 咁用政治立場黎評論所有問題
講到最尾,就係你根本少打機,只係見到中國人出game就以為執到金即刻用反支立場呃like
可惜今次冇禁多人上當
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞