有班傻仔仲未知道大陸Game嘅宣傳方式 比人帶到風向以為隻黑悟空真係好多人話好玩

1001 回覆
911 Like 213 Dislike
又係時事台手畜慣用技倆
持相反意見 串親cctoy就係五毛
唔知點定義神作

但個人感覺好玩過戰神2,但無戰神1出黎果時咁震撼
聽聞好多大陸公司放假俾員工玩
唔反對, 但唔夠準確

影響因素:
中國廠, 所以先要考量中國人口基數大

我亦可以話, 國情問題 有玩都必定留言
即16萬中國cm, 有16萬人必然地玩
都只係16萬
你同我都知唔啱 (但起碼有得量化同有少少根據)
咁我唔通考慮中國有1/4, 1/10人口會玩咩?
所以2m玩家人數要考慮中國基數毫無意義
只需要知2m concurent

PR, 其實任何新出3A 都一定有做
中國會比多D錢都大可能, 但影響twitch view人數有限
因為唔係睇直播主數
你話中國PR 開20萬dummy 機睇咁就無嘢好討論
事實
被踢爆,五毛會唔高興
原神岩岩出個時, 咪又係好多曱甴衝出來柒. 結果之後全世界既手機, 包括iphone, 咪一樣用原神做benchmark 既標準
曱甴式既精神勝利法, 其實好可悲
事實係隻game畫面靚得黎gameplay有一定水準
作為一個國家第一隻3agame真係算係咁
今年黎計起碼好玩過劍星先
我相信對好多人黎計甚至好過ff7rb
而隻game仲要300蚊唔洗,上面嗰兩隻500幾
taste my axe

其實打開機,
都知近年3a game,
一係就係remake,
一係出續集,已經好少新ip
真係有些少厭,都幾難得有新ip。

仲有一堆黑人武士,變性人,女權game。黎緊sony獨佔果隻Concord,真係無眼睇

今次大陸出呢隻我覺合格收貨,你話多大陸人評,都正常啦,大陸第1隻3A家用機作品,佢出trailer果時d人話搭雞棚,仲估佢出唔到最後trailer睇咩比番d咩你
又係D為反而反既人
鬼佬唔明故仔都話好玩,又係比錢買?
台仔都話玩,又係比錢佢地做宣傳?

你個ON9仔連本身西遊記同依隻黑神話係入邊帶出既諷刺成份都睇唔到
盲反無腦真係好撚可怕
搵人呢半年四圍吹好勁好期待
你睇返上年都冇乜人吹
呢半年講到好誇張可以打敗elden ring咁
尋日都有班講乜玩到停唔到手
實際上好多直播都話好普通、打擊感奇怪、空氣牆又冇小地圖攪到搵路好辛苦
玩友仔好多冇乜讀過書
支那狗不嬲都淨係識做假
所以香港先比班支狗攪死曬
支那驚 不了
好心你去twitch睇下啦
大多數出名既英文圈主播都有玩
隻game本身中國出梗係多中國人玩
但唔可以否則歐美都係勁多人玩緊
你都唔需要咁著緊通常好多呢d風向野出黎會俾一堆五毛講好受歡迎
會俾一大堆數據去俾你叫你死心啦,佢地好多人支持
但係往往呢堆熱潮一過完之後佢地就隻字不提又搵下一樣

最大既例子係,波斯王子

你可以搵番果堆post黎笑
咁事實上係好過之前既期待喎
當初出條片出黎,個個既反應就係到出GAME果時有條片既6成都當贏
但依半年放既GAME PLAY片出黎,事實上係跟得到當初放片出黎既宣傳咁樣
琴晚日個個一樣,根本就已經超越左個預期
個個預期大陸出廠,都無21年條宣傳片既一半畫質
但依家係做到一樣咁,已經係超出左個預期啦
其實過到審,比上架已經好神奇
Ching真心癲
連續幾次答非所問
首隻3A破處先打哂飛機
再有第二第三隻就冇呢個效果
咁八月又真係冇乜新驚好直播
笑撚死 扣錢又扣假 逼人玩
佢地英文唔掂唔知邊個asmongold
其實有個表 英文同殘字都佔三十幾% 仲有steam負皮果d好多都大陸佬黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞