有班傻仔仲未知道大陸Game嘅宣傳方式 比人帶到風向以為隻黑悟空真係好多人話好玩

1001 回覆
911 Like 213 Dislike
尋日去咗個friend屋企party
睇佢玩咗成日
只可以講神作不至於
不過比想像中好好多
好玩但有唔少改善空間
但其實反正Steam可以退款咪試吓囉
其實中國買咗3,000,000部電腦同時登入黑馬騮

一定係咁
又拉到移民講真係好笑
因為係香港你講唔過就可以報國安 知你勁
論點咪講左 係好玩 點解9成都係大陸人呀
因為大陸比內圍人影響
個個見他中國game就支持紅色經濟圈囉
如果一隻game客觀係好玩嘅
外國人同大陸人玩嘅比例
就同其他差唔多玩家人數嘅game一樣啦
明明係啲大陸仔盲支持
我唔似啲大陸仔咁盲支持囉
9成大陸人都可以打飛機
咁唔怪得大陸生活好開心啦14億人都覺
紅色經濟圈同當年黃色經濟圈一樣 d嘢食得落肚就排哂隊嫁啦
自從有sweetbaby 勒索爆出依堆一早廢左
根本想借黑悟空翻身
其實呢個case真係有討論價值,首先撇除所有立場,當係宇宙人睇法。

首先一出trailer,所有人唔睇好(包括中國gamer,因為被人呃得多),轉頭就傳出佢地團隊畀人挖角。直到就快到發售日,大家發現屌你老味呢班友好似唔係呃錢,真係想用隻game做生意,再加marketing 開始發力,咩sweetbaby勒索乜乜77,炒話題,然後開始拉高期待值。呢個時候佢地幾乎已經拎到免死金牌,前提係只要唔好太炒車。

事實上出嚟結果都唔算差,中國gamer狂歡都正常,畢竟終於有團隊肯,而且成功突破到3A 遊戲領域。叫做有個標杆出咗嚟,仲帶出咗一個message就係3A係中國有得做。就算有好多缺點,都係一種成功,因為後來者有得疊係佢地身上繼續向上發展。

至於同elden ring / gow 比,就明顯就明顯係愛國情懷加成,唔係話咩,宮崎英高而家呢個CV,50歲未到已經注定入遊戲界HOF,咁易畀你爬到頭咩...
打手要平時都留下言先得
唔通出隻game前一日先register咩
用下腦啦
咁站係大陸仔立場,佢地支持係應該嘅

對無身份認同嘅人來講,都唔駛咁上心D五毛講咩,即係等於印度阿叉自high超過日本成為世界第四經濟體一鳩樣,關我地鳩事咩,有新聞你就食花生啦。
未到神作 但絕對唔差
連登討論法
先打稻草人再要返你證明a
證明完a再叫你證明返b
Toxic到仆街駁都廢撚事
好垃圾wo
其實真係唔駛同果啲傻仔討論啦巴打。
佢地唔係想討論。佢地只係對現實好多不滿。想係暱名論壇發洩。
成個成因好覆習。真係要講政治嘅要包括自己嘅立場被推翻,無辦法接受自己做錯選擇/睇錯。 好強烈有需要群眾去認同自己嘅睇法去validate 自己當初嘅選擇係正確.

係連登基本上90%都係呢啲content. 有時我都覺得佢地好可憐。 果種好需要人地認同先感覺到存在價值。
越係對自己生活不滿嘅人先越需要係網上"贏" 。
樓主人生都幾可悲現實應該冇人同佢相處到
佢哋要靠正評同上熱門拎成功感
所以不停重覆開啲罐頭 post
又要學人論政邏輯又唔嚴謹論點又錯漏百出
呃埋自己反駁佢哋嘅就係五毛
返到現實又係 loser一個
巴打講得幾公道
我覺得仲有一點就係今次叫做成功將Chinese Mythology衝出中國 外國神話game好多而且好classic 但中國擺得上枱嘅幾乎冇 結果今次冇柒到仲要比人讚嘅
以前最多都係得三國 武俠嗰啲亞洲以外啲人又唔點玩
所以件事係值得佢地開心嘅 瘋狂吹捧都係意料之內
講真如果香港人整到隻3A出嚟 我自己都會好hype
成班弱智有精神病,你唔反支那就係支那狗
其實你可以睇下reddit 或者youtube 外國streamer 下面既comment, 全部都係讚
media buy 或者洗地都唔可能做到咁鋪天蓋地
隻game 既current player 都呃唔到人

咁多人唔鍾意大陸+ lgbtq 班友想唱衰佢
current player 仲可以做到all-time 1st
你就知隻game 真係好玩
唔係要幫佢宣傳,反正都已經唔需要
唔好因為係大陸造既game 就一味盲反
剩係識分AB 同小粉紅有咩分別
雖然我知係連登講呢d 都哂氣
dllm 真係exact7ly
成班都唔知做乜鳩係到叫哂春
唔岩玩咪過主囉
成班係到陰毛論又出盡奶力唱衰叫人唔好玩
心諗jm9, 講到底咪又係made in China 所以起哂鋼
佢地條黃底褲可能都made in China 咪撚著呀笨
唔係一味盲反大陸野就叫係政治上做左野
只會搞臭成件事
政治上腦中國人咪政治上腦所以人人玩囉
有咩好玩
大9成都係大陸人玩
學你講 佢地玩咪大部份因為made in china
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞