成日話運動員人工底,講真邊個唔想日日都做緊自己想做既野但又人工好

837 回覆
812 Like 233 Dislike
黃絲精神病又發作
只能夠講話香港運動發展嘅商業價值好低
大項如足籃都搞唔起
藍屍癌上腦
開披床囉,睇吓有幾多人肯捐
狗唔值咁高人工,同政府無責任養運動員
其實兩樣野係可以both valid
政府已經有好多錢白白亂洗
唔代表要再洗多啲落運動員

運動員有付出,邊個無?
係咪個個追夢話自己有付出就政府養?
如果個制度係咁個社會仲邊會有人返工
政府最應該做,係搵商業機構一齊搞大件事,應該要運動員簽約,拎金牌,咪搵人代言牌子囉,收益有一個百分比係比返成個運動界出糧,而唔係贏個個人袋晒

其實好合理啦,有用資源黎訓練,有返d比返成個團隊都好正常
但羽毛球女單金牌…
政府出資咪推緊個運動產業囉屌你老母,有商業賣廣告你又屌,光合作用最撚好啦。
其實可以喎,又唔肉酸既
攞到金牌自然大把商業代言 唔使擔心
你睇張家朗何詩蓓 就算歐鎧淳楊文蔚都大撚把
係做得就要接受
但同時亦因為咁
會有d人本身可能係有潛質而走去打份牛工
當然我講緊既「無成績」唔係真係話求其揾個人就做到果d
入得港隊本身都係香港最top果批
可能有d都贏過下亞運之類
但係去到世界級就未夠抽
但呢d人喺公眾眼中就變左「廢」
F1 NBA 英超呢啲梗係大把公司爭住玩啦
但香港體育喎
你叫美心、太興、李錦記各自投資搞隊波?
佢哋點解要咁做先
你自己既第一句『自己廢 咪人工低又受氣』咪完美解釋左果班所謂運動員點解得7000蚊囉

又唔見張家朗 藍鎮庭 伍家朗果啲會人工低?
咁你都可以話你自己份工係為香港增緊光
其實要商家投資,大把方法

依家和政府跟本玩晒

同埋投資呢d對商家黎講跟本少數目,就算唔搵運動員,本身都可能要搵個靚女代下言架啦
你真係咁有潛質 一早俾人睇中咗 一早就會有啲成績知自己可以打到上好top啦屌 講經咩
大把足球員 美斯c朗細個窮撚到鞋都冇啦屌 今年女飛人細個赤腳練跑啦屌

香港已經幾窮都唔洗擔心生活衣飽 香港人真係特別矜貴
有代言都算係咁啦 eg國泰
你個比喻都好唔貼切
講緊而家有d人得7000蚊一個月
只係話想多翻少少,生活到
你就講到好似獅子開大口咁

如果你要用u 來比喻的話
咁應該係而家比緊毅進offer
但其實應該可以比到high dip
或者成績好少少既比樹大恆大都得
其實個game係公平,有成積有錢 ,無成積無錢。無成績又要有錢,我都唔知邊到搵份咁既工
啲人以為全部運動項目要入到奧運都難過登天 就話好撚低人工 屌你以為田徑游水咩屌
井多少少?
其實好多都有搵 連今屆划艇嗰個都有幾十秒電視廣告 係啲人無知睇唔撚到
一星期25個鐘訓練 可以兼職 你有其他收入架on9 我無話唔可以多啲 不過以包食包住包所有訓練開支黎講 絕對唔少囉 仲有如果冇成績都比幾皮養你 我洗撚搏命力爭上游咩 唔洗讀書啦個個 我都去做運動員啦
啲賤種暗共產主義撚覺得咁樣唔公平 話冇成績果啲都好努力 點解佢地待遇就差啲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞