成日話運動員人工底,講真邊個唔想日日都做緊自己想做既野但又人工好

837 回覆
812 Like 233 Dislike
掃街倒垃圾地盤夠係有手有腳就做得
咁係咪好易做唔辛苦?
其實支援黎做咩
因為代表國家爭光?

咁拍戲唱歌畫畫都係代表緊香港
做得好一樣爭光
洗唔洗叫政府資助埋mirror個字母哥等佢唔洗冇飯開
同差佬同地盤比
你冇野呀
邊個想佢哋有好成績為港增光?
我其實就唔多想國歌奏兩次喎

自己興趣咪自己去維持
人哋pokemon go嗰啲
都係自己搵旅費、自己搵贊助
你咁樣類比有問題

運動比賽個賽制係每個運動員代表緊唔同國家/地區去比賽

但唱歌跳舞唔係
得奧運亞運係代表國家
平時係鬼
證明你真係唔留意體育

唱歌夠有eurovision
亞洲歌唱大賽(今年派左周吉佩)
體院宿舍+免費車位,贏唔少人
人工係唔高,但如果有少少成績,又會打算下將來,要搵其他出路其實唔難。可能非重點項目面對嘅困難較多
D咩錦標賽唔係用國家/地區做單位參賽?
典型 我冇你都唔配有 例子
所以解決重點係運動要產業化
細果陣好鍾意踢波 大個想做足球員 上中學想去讀體藝 比老豆一巴車埋黎 之後仲拎衣架補刀 好似七警咁打我一獲
再大d發現自己幾鍾意歷史 想簡文科 仲同老豆老母鬧交 爭啲離家出走 點知望下銀包 向左現實低頭

宜家做醫院某ah中層 叫比上不足比下有餘 除番開月薪都有六位數 冇咩事番工鳩下鳩下如無意外做到退休都會呢個人工

如果當年真係去咗踢波 係香港踢撚到top都未必有五萬 仲要唔知踢得幾多年 我宜家四x 應該已經退撚晒役 渣緊兜
係鬼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞