成日話運動員人工底,講真邊個唔想日日都做緊自己想做既野但又人工好

837 回覆
812 Like 233 Dislike
屌你老母啦有曬津貼有宿舍仲想點
貼錢比你叫埋雞好冇

有冇比錢入過場撐下香港運動呀鍵戰
係電視睇左live,IG repost 左story仲想點呀
咪係,佢冇攞金牌我點放上ig打飛機
睇你個名就知你on9
香港又唔係好似中國咁舉國體制訓練出嚟
人地何詩培攞到咁嘅成績係佢叻 關我撚事關香港撚事咩 為人地高興咪得
最尾先係重點 啲網上大愛撚講到要點樣支持運動員
現實一蚊都唔知出過未

真係咁撚多人咁支持運動員 班運動員就有商業價值唔洗靠政府養啦 成班賤種左膠懶係大愛咁
呢個真,我哋圍內成班有真實力嘅知識分子一早睇透咗運動員可以帶到好多有價值嘅嘢俾香港呢到好多人根本就唔知道有幾咁重要

帶到啲咩就唔特別講啦,有實力有心想知嘅自然會收到風
笑撚死
底你老母
高低都唔識分
其實係應諗思考下點樣創造市場價值,
例如好似拳擊咁樣

政府嗰幾千蚊係資助姐,唔明點解解讀左係人工
exactly 樓主pin this啦
連登仔:
睇完live留兩句言屌政府當撐左運動員
屌兩句江㥗憓當搞革命抗爭
香港區人大政協?
等等先,fact check返,雖然 7千幾,但體院係全包3餐同宿舍喎。如果係咁又另計喎,即係無成積都可以7千幾係剩袋喎。
樓主講出左事實
99%工種都係對個社會有貢獻
反而正常工作係貢獻完全世界都見唔到 默默做
反觀運動員係少數全世界都睇到你表現嘅工作 自己有光環

一個自由社會 同樣能力下
不嬲都係多人有興趣嘅工種人工就但嫁啦
電競 幼教 Designer 藝術家

不過大家屌 應該係因為運動員同公務員比
公務員大把hea做垃圾 小學畢業做個差佬都成三皮野一個月
對比下同樣為政府工作得果幾千蚊
就唔太公道姐
政府有錢都應該提升設備,場地,教練
而唔係加人工

相信運動員寧願訓練個陣可以舒服啲同專業啲,好過加兩三千人工
帶到團結中國嘅力量
次次到左奧運都成班人覺得中國好偉大
真 要提升成績點會係加人工
最緊要係訓練配套 加上獎金鼓勵人力爭上游 不過香港獎金已經屌打全世界 所以唔關事
攞到牌紅咗都自然大把商業價值

出面成堆無腦弱智就糾結喺果份所謂人工到 真係可悲 社會真係蠢人佔多數
我都想做體育記者 去西藏做宗教交流 去北歐研究維京文化 政府支持下我吖
仲要大把膠層以前咪運動員黎囉 包括個咩王敏超啦
講就大義懍然
貼錢比你叫埋雞
你又知入邊冇黑幕?
exactly
咁講道理,我的興趣都可以為香港增光,只要大家肯供我做興趣仲出糧比我,我有信心帶比大家榮耀。而且我仲係黃絲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞