成日話運動員人工底,講真邊個唔想日日都做緊自己想做既野但又人工好

837 回覆
812 Like 233 Dislike
係未出頭就要拎到香港打工仔中位數
點講得通
佢地仲要包住包食包訓練包醫院
一蚊都唔洗出 仲想點
我只能夠講比例愈低愈好,一個物理治療師唔駛好似睇街症咁睇幾個運動員
體院大約贊助1200個運動員左右
即係要請1200個物理治療師返黎1對1跟進
唔係憎 唔係話唔可以爭取資助

係睇出面咁多賤種借題發揮 懶係支持運動員 鳩噏話外國點幫運動員香港就得幾千蚊乞食咁樣 呢啲弱智撚屌指鹿為馬 身在福中不知福就一定要屌
只係站喺納稅人角度去諗姐,投資落去呢班運動員度對社會有咩幫助?佢地好大犧牲關納稅人咩事?佢地中意玩呢樣運動就輟學去做全職運動員要納稅人比錢養佢仲要嫌資助得少,成個邏輯係咪怪怪地?
佢地話要有多啲零用錢先會有成績
你知唔知物理治療師人工幾高
現在唔係打機,資源係有限

ok,當你無限錢,行內根本無呢個人手
就算唔係1對1都唔應該好似而家咁1個對咁多運動員
原來係保pt就業
cls白卡仔
不如話全世界體壇都有進步空間
真心過份,起碼要三個物理治療師對一個運動員
所以我咪建議你唔好下下覺得自己諗法係正確
試下諗下點解人哋會咁做
點解唔係你想要嘅做法
背後有咩原因,考慮咗咩
點解你口中咁正確、咁有效嘅做法但人哋實行唔到
會唔會有機會係你主張嘅諗法有問題,而唔係個世界有問題

真心無野傾落去了
大家嘅立場都已經清楚到無得更清楚
你知唔知一個物理治療師幾貴?幾值錢?幾高人工?
唔係你返大6搵條女摸下摸下果啲喎
有咁多都去公院私家做啦政府請得一定唔方好價
表930-92082:註冊醫護專業人員數目
物理治療師 3 954
已經計左公私營,有班唔係長工

當納稅人願無限貼,點抽過千人去
大陸玩舉國體制都安唔到呢個人手
好多出名運動員要求政府幫既係場地配套、教練、裁判既專業程度呢啲,而唔係底層要求比零用
比唔起物理治療師,搵啲大波骨醫頂住得唔得
唔知技術教練 營養師 健身教練 心理學家依啲又使唔使1對1呢
Exact7ly
立場唔同其實無乜所謂
問題係太多人鳩up/指鹿為馬
擺明無了解過就發表偉論口號式幫助香港體壇
痴線
政府可以支持你做運動
但唔需要支持你去奧運

點解我想做旅行家, 政府唔資助下我去旅行
你都ON撚9

班AA都係代表緊香港去賣樓啦
不如咁啦
全香港都做運動員啦
咁就公平啦
全香港每人出2萬蚊糧去做運動
留返特首一個人, 負責計糧
係唔係真係一蚊都唔駛出?
問題係一般納稅人交嘅錢真係有份用喺運動員度?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞