成日話運動員人工底,講真邊個唔想日日都做緊自己想做既野但又人工好

837 回覆
812 Like 233 Dislike
收撚皮啦,屌你老母

除咗最top 嗰幾個,

大部分港青乜乜柒柒運動員,最叻小圈子,呃飯食,用運動員個名呃西屌,一心諗住short cut入紀律部隊過下半世,根本唔似一個運動員。

不過你呢啲傻西,無接觸過佢哋,慢慢企道德高地ff 佢哋有幾偉大
其實真係要商業化先得
多D公司搵運動員代言 少D搵娛樂明星代言
運動員賣廣告、拍戲嘅時候班網民又唔好鬧佢地掛住做明星
以前歐鎧淳、楊文蔚俾人話唔少
以中國人的風氣,陣間加左資助果D咩局咩導的親戚就全部變運動員。
香港人:外國運動員好幸福 香港運動員慘撚過食屎
又無人迫佢做
真 大把退役就去做狗/佢地最憎嘅體育界膠層
係咪包食包住
仲有其他資源比左佢地
適度、證明唔影響訓練 唔好為咗拍廣告training absent咪得
你講果兩個過晒火啦
得中國同俄羅斯係全職?
乜LBJ同埋Stephen Curry正職唔係做運動員?
係乜撚都包晒 醫療一律全包 比賽開支都一律全包
香港足球
咁藝術層面上係真係比較有商業價值
如果你計運動嚟講足球籃球係有商業價值只不過香港搞唔掂
包食包訓練七千蚊零用錢淨袋,每個月儲得多過我
大撚把藝術衰過運動員架 唔好淨係諗到歌影視果啲
畫畫彩繪、歌劇畫劇、冷門樂器手呢啲窮撚到癲 又係要靠政府養
運動員怎樣才獲得連登仔認同

1. 政見深黃
2. 19年有上前線
3. 每年都贏到大賽冠軍
4. 男性,因為女性只配用嚟生仔
5. 唔可以得到任何資助
6. 唔可以接拍廣告
7. 唔可以從事運動以外工作,否則一律視為貪錢
8. 出身基層
9. 只可以由熱門項目得到成就
咁又未去到出月薪嗰隻養
通常呢啲係副業嚟
香港大把搞藝術嘅要返另一份工支持自己嘅興趣
大把人常將藝術變成職業都做唔到
完全零收入from藝術
連登而家主流民意都係認同江文憓
香港做運動員好幸福
又證明連登撚已被招安
好現實咁講
除咗即係大名嗰幾個
其實唔係足球籃球大項真係商業化唔起
當然而家香港足球都商業化唔到啦
真係好有能力嗰啲咪可以變職業
其他都係副業多
認同,增資源訓練就應該既,但想加人工既,不如轉行啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞