(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區244新手問嘢睇#1

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
叫no
又黎警世文

飲GOGONUTS既

千萬不要飲朱古力味

屌你老母, 早排佢冇貨得番朱古力味我就唯有買兩盒啦
一開始都唔覺有野, 飲左半個月發覺成日要忍屁 最後卒之發覺係飲完呢隻味之後就成日要放屁 飲完落肚一個鍾之後起碼要放足4個鍾屁屌你老母 操緊野一唔小心用力就會放屁, 平時坐係室內就提心吊膽夾實屎忽, 仲要小心唔好放得太鬆唔小心放左篤屁出黎 最近轉番哈密瓜味先冇事。

所以千萬不要飲朱古力味

但可以買黎送比朋友
事後要俾返啲蛋白質人哋補數
Ching試左練5x5大法未
你係男定女先?如果女嘅話其實已經好勁
男嘅話可以食多少少飯增下肌先繼續上
半蹲都係得兩餅半睇嚟佢唔係好啱玩barbell
個問題係我出完黎嗰下我唔敢踎落去
攞起DB嘅動力都好弱
你咪當係去廁所
你去廁所使啊使人俾動力你呀
我想
做gym好似變咗番工咁 唔知點解突然之間咁覺得 跟住就無咗動力咁
你試下當食飯係返工
睇下會唔會冇動力食
deload好正喎

當果星期玩返下感受度

又唔洗承受拎起db 做推果陣咁大壓力

其實次次拎對4x kg上手都會有種緊張感覺

真係專注力少d都唔掂
點解唔叫...陳國邦都可以係李斯吧
搵sportart rack safety pin 完全包住個款
唔會好似一般247 hammer rack 擔心會企出界
我試過上唔返 枝barbell 又過界落唔到pin 最後連人帶bar 半後空翻
有得咁比喻架咩餓就食飯好正常呀
唔做gym唔會有penalty呀
上黎俾人屌算唔算
呢兩日都係行機
咁聽日就攞番輕重量啦
我係仔
增肌我自己覺得有成效(for 上身only)
體重有上,muscle mass都有,推得重左
個下身就卡好耐關我leg press個啲都有重到
但squat唔知係唔係心理問題定core問題,成日想試多啲但驚
有試過
但唔太識拿捏點先最有效
我拎60kg五下warm up x2
再做5組100x5
咁樣得唔得?
Gym room好多蹲1/2 甚至1/3 range
然後瘋狂加重

Thanks巴打
不過想問下如果加static hold嘅話應該點排program?
會放係leg day嘅第一個動作?
同埋組數點拿捏?
建議你搵馬高斯,佢一個月差唔多成5000(online)
其實唔夠瞓係咪寧願唔做好過 做起上嚟啲質量好差下
如果我是陳國邦
你100kg 4-5下係top set?
咁你本身pr係幾多先
正常想100kg 5x5 做組應該要起碼要穩定地squat到120kg 1下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞