游學修,米爺真係有資格教你做一個藝人。

1001 回覆
3735 Like 173 Dislike
你個比喻無拒收,依家又加拒收不如你加晒所有你想要既CONDITION落去先再講多次好無
咪講咗你收咗之後舊垃圾屬於你 你連字都未識睇
首歌VIUTV買既,點解係佢呢?
你想證明既,咪打去VIUTV問下佢地幫姜逼買既歌係咪姜逼既人工囉記得打埋去積金局勞工處問,驚你匡智畢業完出黎做野比人呃
自從有試當真之後
我無太follow 修哥嘅嘢
但由阿慈嗰單嘢睇到
連燈仔話佢嘅嘢唔係盲反
解釋到點解首歌唔係屬於佢未
????
換左人? 上面你先講強積金同人工,依家又唔講?
真 加油
咪講咗共同擁有 明未弱智仔 不如你解釋返點解你強積金係屬於你 唔係屬於公司
小氣小家 真係性格嚟 改變唔到 跟你成世 想收埋 又想出位 連你兩個下屬都妒忌 覺得佢哋得人歡心多過你

仲話自己EQ高過米爺 笑死
自己根本唔適合做呢一行 收埋自己就快 搵夠錢就走啦

最憎佢講到自己偉人咁 其實冇試當真個地球都會轉 真正嘅偉人邊會咁在意其他人嘅想法
法例定義上僱主供個一半都係僱員工資,要講幾多十萬次?
我既錢黎呀你老母,唔係公司錢呀
你話係強積金係你人工包埋 我從來冇講過 連邊啲自己講都未識分
咁另外一半咪公司俾錢供囉傻閪
其實公司供個5%
係可以用嚟做遣散費
如果供個5%,係屬於員工嘅
咁遣散費應該另外比

好似係
另外一半你會俾返公司咁癲
我唔想要姜逼D垃圾歌咪拒收囉有得拒收既,點解買比我就一定屬於我,VIUTV買歌比姜逼都唔代表係屬於姜逼架WOR,除非佢唱埋加派台囉都係個句,原本買歌比姜逼,但第二日比你地姜逼FANS激到跳樓自殺,首歌仲係VIUTV財產,佢都可以比其他歌手唱,咁點解係屬於姜逼?
佢話公司俾錢就係屬於公司 你連遣散費都唔會有
合約無共同擁有呀,舉證拎返合約出黎同我對質啦
我個例子係當你冇拒收啊傻閪
米爺呢件事上面贏盡掌聲
平時係7下7下但喺鏡頭面前都當你真心朋友咁樣開導你
米爺大可以好似個班所謂「無芥蒂」試當真下屬咁樣嘻嘻哈哈帶過就算
你自己唔知關我撚事咩 我知話俾你知 你唔信你咪拎份合約出嚟駁我囉
你做埋啲垃圾公司就緊係無啦柒頭
同你解釋你都唔柒明啦,上面講咁多次你都無視,你都係打去積金局等我地偉大公務員解釋比你聽啦僱主供個PART都係我既人工,然後用我既人工去供我既強積金,都唔明有咩咁難理解,聽歌聽壞腦
打電話去問未?唔好再兜圈
僱主供款部分定義上都係僱員既工資黎唔好再逃避
你自己講公司出錢買嘢就屬於間公司 咁公司幫你供強積金 份強積金咪屬於公司 全部都係你自己講 關我撚事
打過工未呀你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞