游學修,米爺真係有資格教你做一個藝人。

1001 回覆
3735 Like 173 Dislike
強積金係法例要求,係僱員工資既一部分,你返過工未? 望下法例先,定係你想講VIUTV幫姜逼買歌都係法例規定黎? 如果係既你比到REF我,我實認同你,我一世跟住你地呢D質素既FANS迷姜都可以
點解唔係佢 佢有份唱喎
咁係咪你公司幫你供啊柒頭
你好慘兜圈兜到到後面都係解釋唔到點解我個例子係錯
資助都係公司規定,同埋大公司有物資LIST簽收有寫明財產靠邊個所有,你返過工未呀你有料既咪提供VIUTV寫明幫姜逼買既歌係屬於姜逼所擁有既仔細合約條款,我咪服囉
買俾佢唱 但唔係屬於佢 你邏輯勁撚到
咁姜逼無出錢買歌,無份唱首歌,首歌仲係咪屬於姜逼? 請賜教
點解要我俾條款 係你唔信 你先要俾喎
其實我覺得網友鬧得啱,條撚樣eq真係好低
買俾佢 點解唔係屬於佢 你老母買垃圾俾你 你都係冇出錢收到件垃圾 件垃圾係咪屬於你啦 弱智仔
冇出錢買唔代表你唔擁有喎 邏輯傻閪
佢拎我既人工幫我供強積金有咩問題,
appeal落VIUTV同姜逼既CASE:
1. VIUTV幫姜逼買歌係咪法例要求
2. VIUTV同姜逼簽既合約係咪有寫明可以用買歌黎替代出糧
3. VIUTV買歌既合約入面有無條款寫明隻歌係無條件買比姜逼

本身屬於我既話,跟法例要求去供強積金有咩問題
睇返你個比喻
首先首歌本身就唔係姜逼既,亦唔係法例要求,完全唔明點解你可以拎黎做論證,邊個教你中文
你公司窮閪唧 建議你轉工
仲要上去玩桌遊
你個句野係講買歌咋喎,句野又無講唱,依家又變有唱啦? 你上面句野又唔提?
咁強積鍵係咪屬於你啊傻閪 公司俾錢就以為公司擁有咩正傻閪
買歌俾佢唱 點解唔係佢
咁依家我話無,你話有咪拎出黎掌我嘴囉我無任歡迎呀
連公司資產都唔知既人教人轉工太監教皇帝屌閪
買完之後,姜逼突然死左,咁佢係咪可以比其他人唱?
合約有無寫明首歌買返黎只係比姜逼唱?
做乜鳩變咗講姜b
你公司應該係公營機構 要請啲弱智返去開工
識唔識一個字叫共同擁有 你弱智唔識字唔怪你 唔好害人
甚至公道講句,最靚仔係佢
我都知姜逼既歌係垃圾,你唔洗咁激動喎
有人郵寄箱毒品比你,你無出錢買,又無出力去買,但你都可以拒收呢個世界唔係咩人塞狗屎垃圾比你都要收既,你估你偶像D歌咩我就會拒收同BLOCK左佢既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞